27 Юни, 2018 18:55 2 875 16

Изненадата е факт! Германия е аут от Мондиала

  • германия-
  • южна корея-
  • мин сон-
  • швеция-
  • мексико-
  • световно първенство

Бундестимът не успя да победи Южна Корея и закономерно си стяга багажа от Русия

Изненадата е факт! Германия е аут от Мондиала - 1
Снимка: БТА/АР

Световният шампион Германия отпадна от световното първенство след драматична развръзка в последния кръг от група F. Бундестимът не успя да победи аутсайдера Южна Корея, губейки с 0:2 от корейците. Двубоят в Казан се игра изцяло пред вратата на азиатците, но германските футболисти не направиха достатъчно да пречупят корейците.

Действията очаквано се развиваха в половината на корейците, но в началните минути играчите на Йоахим льов не успяваха да застрашат вратата на Йо Хюнвоо. В 20-ата минута обаче имаше голяма опасност за вратата на Германия. Стражът Мануел Нойер не се намеси добре след изстрел от фаул, но успя бързо да поправи грешката си и да избие в корнер миг преди южнокорейски футболист да направи добавка.

Пред корейците се откри още една чудесна възможност за гол в 24-ата минута, когато отбраната на Маншафта не действаше по най-убедителния начин и позволи на Сон Хюн Мин да стреля от въздуха. Играчът на Тотнъм обаче не уцели пазената от Нойер врата.

В 32-ата минута германците организираха опасна контраатака, при която Марко Ройс получи шанс да стреля от много добра позиция, но шутът му бе блокиран от бранител.

Корейците все пак преди всичко се стремяха да не допуснат гол във вратата си и залагаха предимно на дефанзивните действия, но в края на първото полувреме Сон се озова опасно близо до вратата на Нойер. Той падна в наказателното поле, но реферът по-скоро правилно не отсъди дузпа. Малко преди това пък Тимо Вернер уцели греда за Германия с хубав удар от движение, но това случи след като бе даден съдийски сигнал за нарушение в атака на Йонас Хектор.

Три минути след почивката германците имаха златен шанс за гол, но стражът Йо направи блестящо спасяване след удар с глава на Леон Горецка. Малко след това пък Вернер направи пропуск, а секунди по-късно корейски футболист застраши вратата на Нойер, но до гол не се стигна.

В следващите минути и пред двете врати имаше интересни моменти, въпреки че за Йо имаше повече работа и в 69-ата минута корейският страж спаси удар с глава на германски футболист.

В 80-ата минута германците бяха много близо до заветния гол, нос лед центриране отдясно стражът Йо успя да играе с топката, след това нито един футболист в зелено не съумя да нанесе голов удар.
Три минути преди края защитникът Матс Хумелс направи непростим пропуск и резултатът остана непроменен. Централният бранител получи шанс да забие топката с глава в корейската врата след отлично центриране на Месут Йозил, но уцели топката с рамо и тя излезе в аут.

Веднага след това пък Тони Кроос тества Йо с далечен изстрел, но корейският страж отново бе на мястото си.

Три минути преди края на редовното време Хумелс изскочи между отбраната на Южна Корея и засече с глава центриране на Йозил, но стреля много неточно.

В 92-ата минута Южна Корея вкара гол, който първоначално бе отменен заради засада. Южна Корея вкара гол, но попадението бе отменено заради засада. Последва намеса на VAR. Реферът разгледа положението и отсъди гол за Южна Корея, който е дело на Йон-Гвон Ким.

В 96-ата минута дори вратарят Мануел Нойер се беше включил в атака, а от това се възползваха азиатците. Топката бе изритана към полето на Германия, където Хьон-Мин Сон се озова сам на опразнената врата и вкара за крайното 2:0, което прати Йозил и компания обратно към родината.

Изненадата е факт! Германия е аут от Мондиала
Снимка: БТА/АР

Швеция спечели последната си среща от Група "G" на Мондиала срещу Мексико с 3:0. Головете за "тре крунур" паднаха през втората част.

Срещата започна с ранен натиск на Швеция, която не спираше да атакува от първата минута. Първата дойде още във 2-ата минута, когато Маркус Берг свали с глава в наказателното поле, но защитник на Мексико се намеси, чистейки топката.

В 6-ата минута "тре крунур" имаше още една възможност, при която Форсберг отправи директен изстрел от свободен удар, но Гилермо Очоа се намеси, боксирайки топката в корнер.

В 18-ата минута дойде най-доброто положение през първата част, което Емил Форсберг пропусна. Халфът на Лайпциг бе намерен със страхотно центриране в наказателното, но той стреля много над вратата.

Швеция поиска дузпа за игра с ръка на Хавиер Ернандес в 30-ата минута, но след преглед на ВАР системата Нестор Питана подмина ситуацията.

Още в началото на второто полувреме Швеция взе преднина в двубоя. Голмайстор бе Аугустинсон, който засече центриране по прекрасен начин, вкарвайки за 1:0.

В 60-ата минута се стигна до много спорна дузпа. Тя бе отсъдена за нарушение на Ектор Морено, който препъна съперник, но на повторенията се видя, че Берг падна много леко. Андреас Гранквист пък застана зад топката и отбеляза наказателния удар - 2:0.

Изненадата е факт! Германия е аут от Мондиала
Снимка: БТА/АР

Така се стигна до 74-ата минута, в която след мощен тъч на Швеция Исак Киезе Тели свали с глава в наказателното поле, а Едсон Алварес си отбеляза автогол при опит за изчистване на топката.

В крайна сметка Швеция успя да задържи преднината си, триумфирайки в Група "F" на Мондиала с 6 точки. Въпреки голямата загуба Мексико остава на второ място в групата с 6 пункта, следвани от Южна Корея с 3 точки, докато актуалният световен шампион Германия завършва последен с актив от едва 3 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обективен

    26 1 Отговор
    Нали всички са си взели хонорарите..? Какъв е проблема? ;)
  • 2 Гост

    24 11 Отговор
    Нещастници. И то палячо нойер като почне да ми излиза ми е много противен. Големия играч. Като се има за толкова добър да стане нападател. Смешник
  • 3 малоумния

    34 6 Отговор
    Трябваше да отпаднат преди няколко дни,но късмета ги покри и днес всичко си идва на мястото!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ВМОРО

    12 4 Отговор
    Не заслужаваха да продължат напред. Желая успех на корейците!
  • 6 Зорлем

    22 1 Отговор
    Корейците да вдигат паметник на вратаря си, а де не се уфлянкват!
  • 7 Митю

    5 0 Отговор
    Нос лед ми хареса най-много в статията
  • 8 селянин

    21 2 Отговор
    Кефя се че Месут Йозал и Сами Кедира се прибират у швабско.
  • 9 Townboy

    38 3 Отговор
    На германците не им върви в Русия още от 1944г насам.
  • 10 Мис Марпъл

    18 2 Отговор
    Иии...сега да обявят 3 дневен траур. То щото с имена като Гомес или с арабска приставка към фамилията,много германско звучи.Ходеха по тревата като кози излезли на паша.На добитъка да бяха дали топката...
  • 11 Бенц

    14 0 Отговор
    Бизнес е всичко...Защо въобще обсъждаме футбола?Мафия от пет-шест години насам.Вижте Ш.Л....Вижте К.У....щом има залози има и ЦИРК..
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Колко

    5 1 Отговор
    арийци има в немския отбор?!? Ами така ще е то... Само арабели.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Bai Hoi

    2 0 Отговор
    Немците ще се вдигнат бързо, ще анализират, планират и ще действат.
    Ганьо обаче още доста години нема да помирише световно!