Last news in Fakti

10 Юли, 2018 23:14 2 067 2

Франция е първият финалист на Мондиала

  • франция-
  • финал-
  • полуфинал-
  • белгия-
  • световно първенство-
  • юмтити

"Петлите" излъгаха Белгия и победиха с минималното 1:0

Франция е първият финалист на Мондиала - 1
Снимка: БТА/АР

Франция е първият финалист на Световното първенство по футбол. "Петлите" надвиха Белгия с минималното 1:0 в полуфинална среща, играна в Санкт Петербург. В герой за французите се превърна Самюел Юмтити, който отбеляза единственото попадение в мача в 51-ата минута.

В спор за световната купа Франция ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Хърватия и Англия.

Белгийците започнаха по-активно и действията се развиваха предимно в половината на съперника.

В 22-ата минута възпитаниците на Роберто Мартинес стигнаха до най-доброто си положение за първото полувреме. След центриране на Еден Азар от корнер отдясно топката попадна в краката на Тоби Алдервейрелд, който се обърна и стреля от 13-14 метра, но Юго Лорис със страхотен плонж успя да парира.

Постепенно Франция също показа класата си, макар че основно разчиташе на солидна тактическа дисциплина с по-прибрана игра и бързи контраатаки, с които на няколко пъти сериозно затрудниха защитата на противника.

В 39-ата минута Килиан Мбапе изведе Бенжамен Павар в чиста позиция вдясно в наказателното поле и той шутира към далечния ъгъл, но Тибо Куртоа изби с крак в корнер.

След почивката "червените дяволи" отново стартираха по-добре, но в 51-ата минута Антоан Гризман центрира добре от корнер към близката греда и Самюел Юмтити засече с глава в мрежата на Куртоа за 1:0 за Франция.

Малко по-късно Оливие Жиру пропусна добра възможност, след като се забави и беше блокиран от Муса Дембеле.

Постепенно Белгия натисна и в 61-ата минута беше близо до изравняването. Резервата Дрис Мертенс центрира от дясно, Рафаел Варан изби лошо към точката на дузпата, но Кевин де Бройне не успя да намери добре топката от въздуха и не затрудни Лорис.

Четири минути по-късно отново Мертенс подаде в пеналта и Маруан Фелайни засече опасно с глава, но на сантиметри край целта.

Опитите на тима на Мартинес в края не доведоха до чисто положение пред Лорис, а Белгия сложи край на серията си от 24 мача без загуба и се прости с надеждите си за първи финал на Световно първенство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    10 3 Отговор
    Триумф за африканския футбол! Вива ла Африка!
  • 2 Дедо Йоцо

    1 1 Отговор
    А бе тея франсета много поцърнели бе !!!