Last news in Fakti

11 Юли, 2018 11:40 1 284 6

ЦСКА 1948 се предложи на Левски

  • цска 1948-
  • левски-
  • юбилей-
  • бока хуниорс-
  • предложение

"Червените" пожелаха да сменят Бока Хуниорс за юбилея на Гунди

Ръководството на ЦСКА 1948 излезе с предложение към големия исторически съперник Левски за възстановяване на традицията на вечното дерби покрай 75-годишнината от рождението на Георги Аспарухов-Гунди.

Армейският тим изрази готовност да се изправи срещу представителния отбор на "сините" в юбилейния мач, в който съперник на Левски трябваше да е аржентинският гранд Бока Хуниорс.

Приятелски двубой между двата столични гранда съвсем няма да е исторически прецедент – между 50-те и 80-те години на миналия век те се срещат 6 пъти в двубои извън официалния календар.

Ето и пълния текст на писмото, изпратено от изпълнителния директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов до колегата му от Левски Красимир Иванов.

„Уважаеми г-н Иванов, през 2018 г. се навършват 75 години от рождението на Георги Аспарухов-Гунди, най-голямата легенда на ръководения от Вас клуб и безспорно личност с фундаментално значение за българския футбол, който за кратко в зората на кариерата си облича и екипа на ЦСКА.

Научихме, че гостуването на аржентинския гранд Бока Хуниорс в София по случай юбилея на Аспарухов е осуетено и затова решихме да ви предложим съперник на футболния терен на Левски за този специален празник да е ЦСКА. Нашите два клуба – чрез великите си футболисти като Гунди, чрез феноменалните си генерации и чрез своите уникални фенове, са създали явлението „вечно дерби“, което няма аналог в българския футбол.

Едва ли има по-подходящ начин да бъде отбелязан юбилея на Аспарухов, освен чрез възстановяване на великото съперничество между „сини“ и „червени“, прекъснато по нефутболни причини преди 3 години.

ЦСКА тръгна от най-ниското ниво – за да извърви честно и достойно пътя до завръщането си сред най-добрите в България. Дори в най-тежките моменти не сме спирали да държим на морала и ценностите на нашия клуб.

Затова и винаги ще уважаваме нашия голям исторически съперник, с който в миналото нееднократно сме се срещали в приятелски и юбилейни двубои.

Вярваме, че България и българският футбол се нуждаят от своя голям мач - вечното дерби, а 75-годишнината от рождението на Георги Аспарухов е идеален повод да възкресим неговата славна традиция.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ким Чен Тир

    7 4 Отговор
    Егати унижението. Тия лудогорче48 още малко и св*рки ще правят, че да ги признават за ЦСКА, ама с тоя разградски манталитет нема как да стане.
  • 2 БАЙ ОЙ

    1 5 Отговор
    Накрая Лецки ще стигне до там да играе със Сливнишки герой! Толко са жалки
  • 3 Левски

    5 1 Отговор
    Ти за Левски не мисли. Гледай си чорбата.

    Коментиран от #4

  • 4 хахаа

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Левски":

    чорбата умре, как да си я гледа?
  • 5 ПЕЕВ

    1 0 Отговор
    САМО ЛЕВСКИ
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.