17 Юли, 2018 12:28 6 002 1

Флойд Мейуедър би всички с парите си

  • мейуедър-
  • бокс-
  • класация-
  • пари-
  • богатство-
  • знаменитост-
  • приходи

Боксьорът е "Най-богата знаменитост в света"

Американският боксьор Флойд Мейуедър оглави класацията на сп. „Форбс“ за най-добре платените знаменитости. Това стана ясно от публикуваната ранглиста в официалния сайт на изданието. Боксьорът изпреварва актьорите Джордж Клуни и Дуейн Джонсън, музикантите Ю Ту, Колдплей и Ед Шиърън и други звезди от шоубизнеса.

За последната година 41-годишният Мейуедър спечели 285 милиона долара. От тях 10 милиона са от рекламни договори, а останалата част от сумата той получи за мача си с ирландеца Конър Макгрегър. Самият Макгрегър, който е боец от ММА, е на 12-о място в рейтинга с 99 милиона долара (85 за боя с Мейуедър и 14 милиона от реклами).

На осма позиция сред знаменитостите попада аржентинската футболна звезда Лионел Меси. Лидерът на Барселона е заработил 111 милиона долара за последната година (84 млн. от договора си с клуба и 27 млн. от реклами). Десетката завършва Кристиано Роналдо, който беше най-добре платеният спортист за 2017 г. Португалецът е спечелил 108 млн. (61 милиона по договор и 47 от реклами).

Най-скъпият футболист в света Неймар е на 13-о място в класацията с 90 милиона (73 от договор и бонуси и 17 от реклами). Като цяло в Топ 100 на „Форбс“ попадат 24 спортисти. Най-много свои представители има НБА – шестима. Най-добре платен сред тях е Леброн Джеймс, който през това лято смени Кливланд Кавалиърс с Лос Анджелис Лейкърс. Крал Джеймс заема 17-а позиция със заработени 85,5 млн. долара. Лигата по американски футбол (НФЛ) е с четири представители в Топ 100.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зомби килър

    3 4 Отговор
    И всичките пари на света да има пак бял няма да стане.ХАХАХАХА