19 Юли, 2018 11:55 1 997 4

Милан се изправя срещу Левски в чест на Гунди

  • милан-
  • левски-
  • мач-
  • гунди-
  • бока хуниорс-
  • георги аспарухов

Италианският гранд заменя Бока Хуниорс, има промяна и в датата на мача

Седемкратният европейски клубен шампион Милан ще се изправи пристига у нас, за двубой с „Левски” в чест на Гунди.

Приятелската среща ще ще отбележи 75-ата годишнина от рождението на легендата на „Левски” Георги Аспарухов-Гунди и ще се играе на стадион „Васил Левски” на 11 август обявиха организаторите „Moko Solution“.

„Росонерите“ заменят Бока Хуниорс, след като аржентинският гранд отказа първоначалния си ангажимент за 19 август, пише блиц Спорт.

Има промяна в деня на мача. Срещата ще се играе на 11 август, а не на предварително обявената дата. Началният час 19:43 остава същият. От „Moko Solution“ уточниха, че вече закупените билети за мач с Бока Хуниорс на 19 август ще важат, без да се прави презаверяване.

Милан е един от клубовете, които са свързани по интересен начин с кариерата на Гунди. След мачовете на „росонерите“ и Левски през 1967 г. италианският гранд прави опит да привлече Аспарухов в редиците си. Нападателят вкарва и двата гола за „сините“ при загубата с 1:5 в Милано и домакинското 1:1, а треньорът на „червено-черните“ Нерео Роко е направо влюбен в качествата на българския таран.

Според митологията от Милан предлагат 5 милиона долара за Гунди, но любимецът на „сините“ фенове отказва с думите: „Има една страна България, в нея има един отбор Левски. Може и да не сте го чували, но в този отбор съм се родил и в този отбор ще умра!“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брат ми

    10 0 Отговор
    Супер.Там съм.
  • 2 Един там

    6 0 Отговор
    Там сме.
  • 3 Filo

    5 6 Отговор
    Да бяха се договорили с Вадуц, по щеше да им подхожда, КЗЛ.
  • 4 666

    3 0 Отговор
    Аз съм бил в една хотелска стая с Гунди и Котков бил съм на 6-7г.
    През прозореЦа на хотела се виждаше лятното кино в града и гледахме филм името няма да забравя заРади Гунди и Котков . СЕДЕМТЕ ОТКИВА. Понеже бях малък и Гунди ме вдигна и ме сложи да седна на прозореца.
    ДА ИМ Е ЛЕКА ПРЪСТА ВЕЛИКИ МОМЧЕТА, ВЕЛИКИ.