Last news in Fakti

19 Юли, 2018 16:11 4 211 9

Български съдия даде 3 спорни дузпи в Шампионска лига (ВИДЕО)

  • стефан апостолов-
  • дузпа-
  • съдия-
  • шампионска лига

Стефан Апостолов е депутат от ГЕРБ в 44-ото народно събрание. Той е син на кмета на Симитли Апостол Апостолов

Български съдия даде 3 спорни дузпи в Шампионска лига (ВИДЕО) - 1

Българският съдия Стефан Апостолов сътвори истински футболен цирк по време на двубой от първия квалификационен кръг на Шампионската лига. 30-годишният рефер ръководи реванша между норвежкия "Розенборг" и исландския "Валур", който се игра в сряда вечерта в Тронхайм, съобщава сайтът „Дневник“.

Домакините спечелиха с 3:1 и се класираха за следващия кръг с общ резултат 3:2. Три от головете паднаха след три абсурдни дузпи, отсъдени от Апостолов през второто полувреме.

В 54-ата минута българският съдия посочи бялата точка след далечен удар от воле, който се отби в прилепената до тялото ръка на защитник на "Валур". Никлас Бенднтнер изпълни точно наказателния удар и откри резултата.

Седем минути преди края на редовното време, когато "Розенборг" вече водеше с 2:0, се стигна до най-шокиращия момент в мача. След центриране от корнер Бендтнер опита да върне топката от аутлинията към центъра на вратарското поле.

Топката се отби в главата на Свейн Йоханесон, но Апостолов отсъди нова дузпа за игра с ръка. Кристин Сигурдсон беше точен от бялата точка за 1:2 - резултат, който класираше исландците за втория квалификационен кръг.

Това обаче не беше всичко. Във втората минута на добавеното време Амар Геирсон от "Валур" скочи в борба за висока топка в наказателното поле. Той беше натисна от играч на "Розенборг", не успя да избие с глава и топката се докосна леко до ръката му. Въпреки това Апостолов отсъди трета дузпа, а Бенднтер отново не сбърка, за да прати норвежкия шампион в следващия кръг.

Мачът породи доста съмнения както заради решенията на българския съдия, така и заради факта, че при трите дузпи нямаше почти никакви протести от играчите на двата отбора.

Апостолов е депутат от ГЕРБ в 44-ото народно събрание. Той е син на кмета на Симитли Апостол Апостолов и заместник-председател на парламентарната комисия по въпросите на младежта и спорта.

Стефан Апостолов дебютира в А група още през 2010 г., когато беше едва на 22 години. Той стана международен съдия през есента на 2016 г. В неделя депутатът от ГЕРБ ще ръководи двубоя от първия кръг на Първа лига между ЦСКА и "Локомотив" (Пловдив).


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Валери

    48 4 Отговор
    Де що има намесено думата ГЕРБ е гаранция за некадърност, шуробаджанащина и корупция.

    Коментиран от #6

  • 2 qwerty

    28 2 Отговор
    Пак ще ни разправят из Европа-та
  • 3 хахаха

    18 2 Отговор
    школата на поли и венко в действие ... продуктът на тяхната любов с Кайо явно си е като тях ... нищо де, не могат да го накажат щото има имунитет
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ники

    30 1 Отговор
    Няма такава излагация !! Явно разбрал , че много се е объркал при 2 рата дузпа, е решил на всяка цена да компенсира другия тим за да не отпадне от неговата грешка !! После що нашите съдии не свирят .. е след тоя мач .. скоро никой няма да свири никъде освен тука на поляните ни дет им викат стадиони ...
  • 6 ГосТ

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Валери":

    Абсолютно точно!
  • 7 ха ха ха

    6 0 Отговор
    Кой ли коефицент е бил по-висок - три дузпи през второто пилувреме или резултат 3:1?? Или за по-сигурно и двата...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Fifa

    1 0 Отговор
    Малиии, тоя дойде ли у бацова Махала с такова съдийство, после **** *** ** ****** ******* ** ***** *** :))