Last news in Fakti

20 Юли, 2018 12:24 1 605 2

ЦСКА мина през ада, но елиминира Рига

  • цска-
  • елиминира-
  • рига-
  • футбол-
  • осакатени-
  • футболен отбор-
  • лига европа

Бой след мача осакати състава за реванша

ЦСКА мина през ада, но елиминира Рига - 1
Снимки: БТА

Отборът на ЦСКА елиминира тима на Рига в турнира Лига Европа. "Червените" спечелиха битката на стадион "Сконто", в реванш от първия квалификационен кръг на надпреварата, но на висока цена.

"Червените" дадоха много жертви и закъсаха сериозно за предстоящите мачове с Адмира Вакер във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Няколко играчи на "армейците" ще получат наказания от УЕФА след реванша тази вечер в латвийската столица.

Българският състав спечели предишната среща с 1:0, но днес загуби със същия резултат в редовното време. В продълженията голове не паднаха, а при дузпите "армейците" спечелиха с 5:4.

ЦСКА мина през ада, но елиминира Рига

С отбора заминаха Гриша Ганчев и легендите Димитър Пенев, Димитър Якимов, Петър Жеков и Пламен Марков, като това донесе късмет на българския тим.

Първото полувреме не предложи много положения пред двете врати, като напрежение на терена по-скоро нямаше.

"Червените" започнаха по-динамично, но на два пъти голмайсторът от първия мач — Тиаго не съумя да се възползва от открила се възможност пред него.

ЦСКА мина през ада, но елиминира Рига

Домакините определено очакваха съперника си да владее повече топката и да търсят своя шанс на контраатака. Същото обаче правеха и "армейците", което допринесе за занижаване темпото на игра.

Постепенно ЦСКА започна да поглежда по-често към вратата на опонента си, като дори си позволяваше да атакува с почти всички свои състезатели.

Бодуров и Чорбаджийски бяха оставяни в изгодни ситуации в половината на съперника, като футболистите на Рига по-скоро не очакваха подобно включване на "червените" бранители в предни позиции.

ЦСКА мина през ада, но елиминира Рига

Валентин Антов пък определено впечатли с представянето си на терена, като освен с добрите си изяви в средата на игрището, се отчете с най-сериозната опасност за ЦСКА през първата част. За негово съжаление, топката премина над целта.

И когато българският състав очакваше почивката да дойде при нулево равенство, състезателите на Рига се възползваха от грешка в отбраната на "армейците", Черномордис стреля, Черниаускас не се намеси убедително и резултатът беше открит.

ЦСКА мина през ада, но елиминира Рига

През второто полувреме бяха показани редица официални предупреждения. Играта загрубя, накъса се неимоверно, което занижи качеството на предложения футбол.

Родригес вкара топката във вратата от над 30 метра малко след подновяването на играта, но голът му не беше зачетен, тъй като съдията бе дал сигнал за нарушение на правилата.

В 75-ата минута пък, по доста нелогичен и неочакван начин, именно Тиаго си изпроси втори жълт, респективно червен картон, оставяйки тима си с човек по-малко на терена.

Това направи задачата за Ел Маестро и компания неимоверно трудна за решаване, въпреки офанзивните промени, които наставникът на "армейците" осъществи.

ЦСКА мина през ада, но елиминира Рига

Две минути преди изтичането на редовното време Десподов бе повален в наказателното поле и ЦСКА получи правото да изпълни дузпа. Зад топката застана потърпевшият Десподов, който обаче пропусна възможността да се разпише.

Така се наложи срещата да навлезе в продължения. В първото от тях гол не беше отбелязан, но Рафаел Енрике получи контузия и беше принудително заменен.

При последвалите дузпи ЦСКА бе по-добър, като футболистите на Ел Маестро вкараха всичките си 5 изстрела, срещу само 3 реализирани от съперника.

Така "червените" се спасиха от резил и продължават в следващата фаза от надпреварата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сесека умре

    1 4 Отговор
    само не разбрах кой от двата отбора дето са играли има по-дълга история и с колко дни :D
  • 2 Тодоров

    7 1 Отговор
    ЦСКА-ар съм, но както каза Венци Стефанов за "Левски", и тези са "евроидиоти". Какъв ад, чиста проба некадърност. Абсолютни тюфлеци на терена. Дори в края на срещата започнах да викам за домакините. Трябваше да отпаднем, за да не излагаме в следващия кръг. И ако този Десподов е звездата на отбора - майко мила ! В България просто трябва да се забрани със закон футбола поне за 3 години или толкова, колкото е нужно, за да говорим наистина за истински футбол - добри стадиони, добра прилежаща инфраструктура, възпитана и културна публика, а не пияна и дрогерана пасмина.