Last news in Fakti

20 Юли, 2018 14:33 1 245 0

Радост в Далас, Дирк остава (ВИДЕО)

  • дирк новицки-
  • далас маверикс-
  • нба

Германското тежко крило на Маверикс Дирк Новицки подписа нов едногодишен договор

Радост в Далас, Дирк остава (ВИДЕО) - 1
Снимка: БТА/АР

Германското тежко крило на Далас Маверикс Дирк Новицки подписа нов едногодишен договор, съобщи CNN.

40-годишният Новицки се завръща за 21-вия си пореден сезон с екипа на "маврите", с които спечели титлата през 2011 година.

Ако запише дори и един мач през новия сезон, Новицки ще счупи рекорда на Коби Брайънт и ще стане първият играч в историята на НБА с повече от 20 сезона за един отбор.

През миналия сезон Новицки игра в 77 мача, като записа по 12,0 точки и 5,7 борби средно на мач. 213-сантиметровият германец се намира на шесто при реализаторите във вечната ранглиста на НБА, като е на 232 точки зад петия Уил Чембърлейн, но само на 149 пред седмия ЛеБрон Джеймс.

През следващия сезон Дирк Новицки ще получи 5 милиона долара от заплати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА