21 Юли, 2018 13:55 1 079 0

Черно море победи Ботев (Враца) с 2:1 в мач от Първа лига

  • черно море-
  • ботев враца-
  • победа-
  • мач-
  • футболно първенство-
  • първа лига

Черно море започна с победа новия сезон в Първа лига. "Моряците" надвиха с 2:1 новака Ботев (Враца) на "Тича". Петър Атанасов даде преднина на гостите в 5-ата минута. Варненци обаче стигнаха до пълен обрат след автогол на Мариян Иванов в 41-ата минута и попадение на Георги Божилов в 87-ата минута.

Двата тима изиграха интересен мач във Варна, като създадоха няколко чисти голови положения. За варненци с пропуски се отличиха Жоржиньо и Ндонгала, докато за врачани същото сториха Домовчийски и Атанасов.

Врачани излязоха напред в резултата още в 5-ата минута. Автор на гола стана Петър Атанасов. Офанзивният играч напредна с топката и с фантастичен удар от 20 метра матира Благой Макенджиев.

В 13-ата минута попадение на Юлиан Ненов бе отменен заради засада. В ответната атака Черно море бе близо до изравнителен гол, но удар на Дани Кики мина покрай вратата.

В 26-ата минута Христо Митов изби удар извън наказателното поле на Минчев. Секунди по-късно Кононго стреля опасно с глава, но топката срещна играч на Ботев и излезе в корнер.

Шест минути по-късно Ненов се освободи в наказателното поле и стреля, но кълбото срещна играч на Черно море и премина покрай дясната греда.

В 41-ата минута "моряците" изравниха. Кононго нахлу в наказателното поле и пусна успореден на голлинията пас. Христо Митов успя да избие топката, която се удари в крака на Мариян Иванов и влезе във вратата.

Втората част започна по-силно за Черно море. На два пъти Жоржиньо бе близо до гол. Първо Ндонгала центрира в наказателното поле, където бразилецът с глава стреля покрай вратата. Малко след това нападателят изпревари противников играч, но ударът му не намери очертанията на вратата.

В 64-ата минута Хасани бе затруднен от Ненов и не успя да изчисти топката. Кълбото се озова в Атанасов, чийто удар бе спасен от Макенджиев. Три минути по-късно Ндонгала се справи с Ненов и Апостолов и опита удар от малък ъгъл, който излезе в аут.

В 68-ата минута Зехиров проби отдясно и намери Ндонгала. Конгоанецът пусна за оставения сам Жоржиньо, който се забави да нанесе голов удар. Минута по-късно Хасани сбърка. Топката се озова в Домовчийски, но ударът на нападателят от близка дистанция бе спасен от Макенджиев.

В 73-ата минута отново Зехиров проби отдясно и центрира в наказателното поле, където Жоржиньо се размина с топката. Кълбото стигна до Ндонгала, който върна за Божилов, чийто удар попадна в играч на Ботев и излезе в корнер.

В 80-ата минута врачани не успяха да накажат груба грешка на Макенджиев. Стражът излезе неразчетено и бе изпреварен от Стоев. Той намери Атанасов в наказателното поле, но ударът на офанзивния играч бе избит от голлинията от Станчев.

Седем минути по-късно Черно море стигна до пълен обрат. След центриране от корнер топката се удари в гредата, след което последва разбъркване в наказателното поле. В него най-съобразителен се оказа Георги Божилов, който със силен удар прати топката във вратата за 2:1.

До края на срещата не се случи нищо запомнящо се и по този начин Черно море стартира новия сезон в Първа лига с победа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА