22 Юли, 2018 11:51 3 863 12

Украинец взе Купа Мохамед Али и стана абсолютен световен шампион (ВИДЕО)

  • украинец-
  • купа-
  • мохамед али-
  • световен шампион-
  • олександър усик-
  • мурат гасиев-
  • тони белю-
  • полутежката категория-
  • бокс

Олександър Усик победи Мурат Гасиев и предизвика Тони Белю

Украинец взе Купа Мохамед Али и стана абсолютен световен шампион (ВИДЕО) - 1

Украинецът Олександър Усик стана абсолютен световен шампион в полутежката категория по бокс за професионалисти, след като записа победа над руснака Мурат Гасиев със съдийско решение след 12 рунда в обединителен мач за световните титли на четирите боксови федерации. Реферите край ринга в Москва дадоха предпочитанията за Усик и записаха в картите си резултати 120:108, 119:109 и 119:109.

Освен това Усик получи специалния трофей на Световните боксови суперсерии. На украинския боксьор беше връчена специалната Купа Мохамед Али и чек от 10 милиона долара. Той получи трофея от последната съпруга на покойната боксова легенда – Лони.

След края на мача Олександър Усик хвърли ръкавицата на британския боксьор Тони Белю, който наскоро записа победа над Дейвид Хей.

„Усик, роден съм готов. Давай да осъществим този мач“, отговори Белю на предизвикателството на украинеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    3 3 Отговор
    Бравоооооооо, Сашкооооооо ! Монстър си брат ми, нема по добър боксьор от теб ! Най добрият боксьор в света, независимо от категорията ! Може да се сравни с него, само може би другият украинец, Васко Ломаченко ! Между другото бащата на Васко Ломаченко, снощи асистира Александър Усик, беше в неговият ъгъл !

    Коментиран от #2

  • 2 Бесен Язовец

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Забравих да добавя, каскетчеата бесниииииииииииииииии !!!
  • 3 Бесен Язовец

    2 2 Отговор
    Боят на 21 век ! Супер !
  • 4 кроко

    5 2 Отговор
    Къде изчезнаха вички платени тролове, които тук с години наред ни втълпяват, че нямало било такава държава като Украйна, такава нация и такъв език и не знам си още какви хейтърски простотии ! Да дойдат тук сега и да включат това видео и да го изгледат от петата до дванадесетата минута и да ни обеснят : Чий химн аз изслушах тук и на какъв език го изпълниха, пеещите го певци и под какъв флаг излезе на ринга Александър Усик ??? Изгледах с голямо удоволствие видеото, най ми хареса последния 12-ти рунд, Усик направо си играеше с противника си, руснака изгуби ринга ! Ако беше боя както преди, 15 рунда, сигурен съм, че Усик щеше да нокаутира руският боксьор, понеже той имаше сила и 25 рунда да се бие даже !

    Коментиран от #8

  • 5 стоян георгиев

    2 2 Отговор
    тва е наи-добрия боксьор в света в момента от всички категории.няма нещо дето да не е спечелил.като аматьор стана европеиски,световен и олимписки шампион,като профи би всички в различните версии на категорията си,а те хич не бяха слаби и малко.тои е черната котка за нашия тервел.те са в една категория.усик е краен украински националист.

    Коментиран от #6

  • 6 Бесен Язовец

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Стояне, не си прав, че Усик е краен украински националист ! Усик е роден в град Симферопол (Крим) и чисто и просто си остана гражданин на страната в която се е родил ! Усик винаги е отбелязвал пред журналистите, че той преди всичко е спортист и винаги ги предупреждава преди интервю, че няма да отговаря на кавито и да е въпроси свързани с политиката ! Също така, не веднъж е казвал, че се отнася само с топли чувства към Русия и руския народ !

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    На стоенча да обясняваш, все едно да си хвърляш думите на вятъра.Ако стуенчу беше гледал видеото от пресконференцията, щеше да чуе, че след мача Усик отива в Крим, защото там са му родителите и децата. Ама откъде стуенчу да знай тез неща?

    Коментиран от #10

  • 8 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "кроко":

    това "кроко" не беше ли някакъв десерт?
  • 9 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    усик е украински националист и икона за украинските доброволчески части.до скоро бе именно с прическа на националистите с големия бретон.гледаите клипа му с които потдържа реално украинските боици на фронта им срещу русия.всеки от вас нека си направи изводи.ето и интервюто му в което се отказва от украинския паспорт.не трябва да се забравя че семеиството му е в окупирания крим и тои трябва все пак да пази поведение поне заради тях.
    https://www.youtube.com/watch?v=qLH9ZEA9OOg

    Коментиран от #11

  • 10 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    https://www.youtube.com/watch?v=_DdQTHJ-Jwo
    а тва е специално от стоенчо за теб.дали главния герои в клипа е украински националист и с кого се бори ?може да не ми отговаряш,така или иначе клипа ще те остави безответен.
  • 11 стоян георгиев

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "стоян георгиев":

    грешка,отказва се от руския паспорт не от украинския.
  • 12 vasik atanasova

    3 0 Отговор
    голям техничар