Last news in Fakti

23 Юли, 2018 15:30 2 488 4

Ангел Караньотов отново разби всички

  • караньотов-
  • мотоциклетизъм-
  • серес-
  • победа

Родният състезател с две победи на писта "Серес"

Ангел Караньотов спечели две победи на писта „Серес”, където на 21 и 22 юли се проведоха осми и девети кръг от BMU European Road Racing Championship 2018. В надпреварите участие взеха 68 състезатели от седем държави. Караньотов (DUCATI) от отбора на Overdrive Racing кара в клас Super Bike 1000.

Съботният ден премина по най-добрия начин за Караньотов. В квалификациите той спря хронометрите на 1:19.154 мин., което му отреди и първата стартова позиция в състезанието. Зад него стартираха Мартин Чой и Роберт Мурешан. Битката за първата позиция в състезанието започна още от старта. Караньотов поведе колоната пред Мартин Чой и Роберт Мурешан. До четвъртата обиколка Ангел и Мартин се движеха плътно един зад друг, след което Мартин падна и нямаше как да продължи. До финала пилотът на Overdrive Racing нямаше проблеми и завърши на първо място в състезанието с преднина от 17 секунди пред Мурешан. Трети се класира Богдан Вражитору.

Второто състезание, което се проведе в неделя, също бе спечелено от четирикратния европейски шампион по супер мото. Още от началото на състезанието, Караньотов поведе убедително и до самия край не изпусна лидерската си позиция. Той завърши с преднина от 2.5 секунди пред Мартин Чой. Трети финишира Роберт Мурешан с изоставане от 25 секунди от победителя.

Караньотов, който миналата година се завърна на състезателната писта, се състезава с мотоциклет DUCATI Panigаle R, осигурен му от официалния вносител на DUCATI за България.

”Щастлив съм, че успях да победя в двата състезателни дни. Лесно е, когато караш мотоциклет, който те кара да бъдеш сигурен в себе си и във възможностите си. Условията бяха тежки за всички и имаше много паднали състезатели поради високите температури и слабото сцепление. Въпреки високата температура на двигателя на мотоциклета, с горивото и маслото на Shell успяхме да запазим и да покажем пълния потенциал на машината в рамките на 20 състезателни минути. Постепенно се превръщаме в страхотен тандем, аз с мотоциклета. Механиците свършиха своята работата повече от блестящо. През двата състезателни дни имахме страхотна скорост, която не изгубихме дори за обиколка. За тези, които са на морето - завиждам ви, а за тези, които бяха на пистата - благодаря!", коментира участието си Ангел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГосТ

    13 0 Отговор
    Браво !
    Още един български състезател в голям спорт, за който на никой не му пука :(

    Коментиран от #2

  • 2 333

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГосТ":

    Как се състезава, като на никой не му пука? Да не мислиш, че сам си осигурява 6 цифрения бюджет в евро за годината?
    Момчето постигна много с малко средства, шапка му свалям. Ама не мисля, че е бил ощетен.

    Коментиран от #3

  • 3 Александър

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "333":

    Ощетен е меко казано! Това момче е един от най-големите таланти на мотоспорта унас и в света. Той е ЕДИНСТВЕНИЯТ бългатин шампион в три различни дисциплини! А именно мотокрос, супермото и писта. Трикратен европейски шампион, шести в света на супермото и два пъти вице шампион на купа на нациите. Да не изброявам колко титли има в български шампионат. И за него никой не знае нищо освен че е син на Аня Пенчева,и е влязал с мотора в мола. И той не е единственият ощетен талант на България!
  • 4 Александър

    0 0 Отговор
    И забравих да добавя че е многократен източно-европейски шампион.