Last news in Fakti

3 Август, 2018 09:57 903 1

Славия се бори достойно, но отпадна от Хайдук

  • славия-
  • хайдук сплит-
  • лига европа-
  • отпадане-
  • реванш

Столичани на два пъти изравняваха в резултата, но нямаха сили за повече

Славия отпадна от битката за груповата фаза на Лига Европа след загуба с 2:3 у дома от хърватския Хайдук (Сплит) в реванш от предварителните кръгове на турнира. "Белите" загубиха първата среща с 0:1 като гост, а сега не успяха да се възползват от домакинството и инкасираха три попадения на свой терен.

Двубоят започна вяло и двата тима се дебнаха в първите 15-20 минути. Разнообразието дойде в 24-ата минута, когато Юрич се възползва от контраатака на хърватите и вкара за 1:0. Малко по-късно Славия имаше претенции за дузпа, но в 43-ата "белите" се разминаха с втори гол заради грешка. Славия все пак се спаси от изоставане на почивката в гол от дузпа в последната минута, когато Галин Иванов се разписа от бялата точка.

Втората част не започна според очакванията на Славия и съперникът им получи дузпа за игра с ръка. Цакташ даде аванс на Хайдук, на четвърт час по-късно Йомов изравни и остави шансове на "белите" в търсене на нужните два гола за победата. Славия осъществи финален натиск и се отчете с фрапантен пропуск на Милчо Ангелов. Интригата уби Цакташ с втория си гол в срещата за крайното 3:2 минути преди края на редовното време.

Славия приключва участието си в Европа с две победи над Илвес (Тампере) и две загуби от Хайдук.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gigi

    1 2 Отговор
    Играли сме добро, али сме немали шансу...