8 Август, 2018 09:56 1 358 3

Григор пребори Фернандо Верадско, продължава напред в Канада (ВИДЕО)

  • григор димитров-
  • фернандо вердаско-
  • вердаско-
  • канада-
  • canadian open-
  • rogers cup

Първата ни ракета Григор Димитров отбеляза успешна игра на корта. Гришо се справи със съпротивата на Фернандо Вердаско и вече е в третия кръг на Откритото първенство на Канада. Това се случи след драматичен успех с 4:6, 6:2, 7:6 (5). Въпреки че двубоят беше прекъснат, след като в третия сет, при резултат 4:4, заваля силен дъжд, това не спря Гришо.

В следващия етап на надпреварата родната ни звезда ще премери сили с победителя от двойката Милош Раонич или Франсис Тиафо, предава topsport.bg.

Триумфът в ранните часове на деня изравнява и статистиката между Димитров и Вердаско, като двамата вече имат по три победи един срещу друг. На трибуните в Торонто беше и личният треньор на Димитров - Дани Валверду, което тушира непрестанните слухове за разрив в техните професионални взаимоотношения.

Срещата започна много неприятно. Григор сервира първи, но допусна пробив, който на практика реши сета. Той опита да се върне, имаше две възможности за това, но Вердаско се спаси.

Хасковлията отново натисна подаването на съперника си и двамата изиграха най-дългия гейм в първата част. Григор изпусна за трети път да пробие и така на практика приключи сета.

Следващите шест гейма бяха светкавични. В последния Димитров оказа някаква съпротива и спаси два сетбола, но третият беше реализиран с ас от испанеца за 6-4.

В началото на втория сет Григор отново имаше проблеми със сервиса си, но този път не загуби подаването си. Той натисна в четвъртия гейм и с отлична игра от задна линия успя да направи първия си пробив в мача за 3-1.

Това смени тотално картината в мача. Вердаско трудно реализираше точки дори след вкаран първи сервис и беше отново пробит за 6-2. Сетът продължи 38 минути, но предимството на Григор беше значително.

Димитров сервира отлично в началото на третата част и се притесни. Вердаско се мобилизира и възползвайки се от грешки на българина го натисна.

Третият и петият геймове бяха решаващи. Григор спаси общо 4 точки за пробив и бяха разиграни 24 точки. Все пак във важните моменти силния сервис на българина си каза думата.

При 3-3 гейма се наложи кратко прекъсване заради дъжд. Двамата изиграха два бързи гейма и дъждът заваля отново по-силно.

Григор Димитров започна много колебливо, но след загубения първи сет беше пълен господар на корта. В трета част нивото на игра на неговия опонент се вдигна и хасковлията трябваше да се измъква от тежки ситуации преди дъждът да прекъсне мача.

След двучасова пауза, играта беше подновена като Гришо стартира със сервис гейм. При преднина от 5:4 за Димитров, Вердаско сервира за оставането си в мача. Ибериецът демонстрира класа и успя да докара нещата до тайбрек.

В него Григор сервира пръв, а Вердаско постигна минипробив. Българинът успя бързо да изравни, но испанецът отново излезе начело. Смяната на полетата дойде при 3:3 след комбинация от силен сервис и остър форхенд. Вердаско се опита да повтори разиграването, но сбърка и минипробивът беше върнат. Топка в аут доближи 27-годишния българин до крайния успех, но негова грешка върна левичаря в мача. Григор стигна до мачбол, който беше отразен от Вердаско, но при втория опит Димитров принуди испанеца да сгреши след продължително разиграване. Това доведе до така желания успех за Григор Димитров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ракетата

    0 1 Отговор
    Браво Гришо!
  • 2 шофер

    0 1 Отговор
    Дано да продължи!
  • 3 Giovanni

    0 1 Отговор
    Вярвам в теб, Гришо! Печелиш турнира!