10 Август, 2018 10:38 1 344 8

"Датският кошмар" удари и ЦСКА

  • цска-
  • дания-
  • футбол-
  • копенхаген-
  • победа-
  • загуба-
  • лига европа

ЦСКА-София поведе с 1:0, но в крайна сметка загуби с 2:1 от Копенхаген в първи мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Публиката наброяваше 20 000 зрители на Националния стадион "Васил Левски".

Червените започнаха ударно и още в 15-ата минута Мауридес откри резултата.

Датчаните се превърнаха в истински кошмар за българските тимове. Преди повече от година те спечелиха със същия резултат и на същия стадион срещу Лудогорец, а преди години надиграха тук и Левски.

Треньорът на червените Нестор Ел Маестро бе пуснал на левия бек Ангел Лясковна мястото на контузения Жеферсон и юношата на Литекс се представи на добро ниво. В атака дилемата кой да започне - Жоржиньо или Джеси, бе спечелена от втория, но той се контузи в средата на първото полувреме и се наложи двамата да разменят местата си на терена. Това се случи в 36-ата минута от мача.

След попадението домакините отстъпиха от силната си игра, разчитайки на контраатаки и грешки на противниковите бранители.

В 20-ата минута Н’ Дойе овладя пред пеналта и стреля, а шутът му срещна напречната греда. Секудни по-късно отново той проби отдясно и центрира към свой съотборник, който от трудна позиция шутира в аут. В тези минути датчаните натиснаха сериозно и създадоха две опасни мелета, но червените успяха да се измъкнат "сухи" от тези ситуации. Веднъж и Фишер шутира силно, но след рикошет топката излезе в корнер.

В 41-ата минута Чорбаджийски бе изгонен с директен червен картон за удар с ръка в лицето на Н’ Дойе. Такъв действително имаше, но е твърде съмнително дали защитникът заслужаваше да бъде отстранен или да види само жълтия цвят.
В даденото от съдията 4-минутно продължение на първата част Копенхаген можеше да изравни, когато Кодро засече с глава центриране на Зека отляво, но изпрати топката в аут.

Второто полувреме, предвид изгонването на Чорбаджийски, започна с масиран натиск на Копенхаген, а играчите на Ел Маестро трудно изнасяха топката дори до центъра на терена. В началото датчаните отправиха два опасни удара, но Черниаускас спаси първия, а изстрел с глава на Кодро излезе в аут.

В 57-ата минута нов изстрел с глава, този път на Н’ Дойе, излезе в аут. Седем минути по-късно датчаните изравниха. Това стори резервата Вавро, който се разписа с шут от 25 метра под напречната греда.

В 74-ата минута Копенхаген осъществи пълен обрат. Това стана след гол от дузпа на Кенан Кодро. Тя бе отсъдена за глупаво нарешуние на Десподов срещу преодолелия го Бойлесен. В тази ситуация трима футболисти в червено затваряха датския футболист и той трудно можеше да ги преодолее.

Попадението успокои гостите, които значително намалиха темпото, задоволявайки се с дълго разиграване на топката. От своя страна ЦСКА-София опита чрез няколко центрирания към Мауридес да се добере до равенството, но така и не създаде голово положение, чрез което за втори път да ликува в срещата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смок

    4 3 Отговор
    Имаше филм такъв - Хроника на една предизвестена смърт ...
  • 2 ГМО продукт

    6 7 Отговор
    Много прост народ сме.Защо продължава да се лъже........ Това е Литекс.Справка uefa.com.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Истинолюбко

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "ГМО продукт":

    Като баскетболния Левски ли? Същото ГМО
  • 4 Танас

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "ГМО продукт":

    Ей, не можете да го преживеете, че ЦСКА е ЦСКА и толкова.
    За справка:

    Natsionalen Stadion Vasil Levski - Sofia 09/08/2018
    Third qualifying round , 1st leg
    CSKA-Sofia
    1-2
    København

    Maurides 15

    Denis Vavro 64
    Kenan Kodro 74 (P)


    https://www.uefa.com/uefaeuropaleague/season=2019/matches/round=2000988/match=2025343/index.html?iv=true

    Коментиран от #8

  • 5 МиГ 23

    7 1 Отговор
    Много ясно, съдията ще ги подпре. Как така български отбор ще иде в Европа, да взима парите ба богаташите?
    Обаче искам да гледам български играчи, не чужденци. Бг. ще мият чинии по европата, ние даваме пари на манго джери, осъзнайте се хора и собственици!!!
  • 6 Koko

    3 6 Отговор
    На калпавия и вълната му пречи, на ЦСКА съдията им виновен.
  • 7 Армеец

    5 4 Отговор
    Няма страшно ! Загубите ще ги пишем на Литекс , победите на ЦСКА !Това е предимството на ГМО !
  • 8 Бай Х.

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "Танас":

    Май вие, феновете на Литекс-Ловеч т.е. (цска-софия) не можете да преживеете че цска НЕ Е цска.. За справка https://www.uefa.com/teamsandplayers/teams/club=2608297/profile/index.html - Не виждам там да има някаква история за това отборче.. Нито титли, успехи и т.н. Просто едно Нищо!