2 262 1

Ивет Лалова излиза на финал на 200 метра в Берлин

Събина Андреева

Ивет Лалова е спокойна за финала в бягането на 200 метра на европейското първенство по лека атлетика в германската столица Берлин. Тя завърши втора в своята полуфинална серия и се класира за финала с трети резултат.

„Определено не се влиза лесно на финал на европейско първенство. Може би изглежда лесно отстрани. Дори имаше хора, които днес ми пуснаха съобщения, не бългати, разбира се: „хайде, готова ли си да вземеш медала, ти си си най-добрата, можеш го”. Де, да беше лесно! Честно казано, след като издържах това бягане и бягах така, значи съм добре. Много се притеснявах. До преди малко бях в една еуфория и в едно полупияно състояние. Не знаех къде се намирам, защото през последните седмици имах невероятно много изживявания покрай тази контузия. И в един момент си казах „ОК. Кракът добре, но аз къде съм? И къде останах в цялата подготовка”. Работих по всеки един метър от тези 200 м от момента, в който решихме, че ще се съсредоточа повече върху 200 м и ще загърбим 100. Дойдох във възможно най-доброто си състояние и утре ще се боря с цялата си душа и сърце за медалите“, сподели Ивет Лалова след бягането си на полуфиналите.

„Много се успокоих след този полуфинал, защото много се притеснявах преди това бягане. Симоне ме успокояваше, казваше „спокойно, в момента, в който излезеш на пистата няма да усещаш нищо”. И странното беше, че когато бях зад блокчето изведнъж станах много спокойна. Почувствах се вкъщи, все едно съм била вече тук и вече съм го бягала. Може би толкова пъти съм го бягала в главата си, че се почувствах изключително спокойна и след това минах в една еуфория. Контролирах бягането, знаех къде съм, видях накрая, че се движа свободно след Дина (б.р защитаващата титлата си Дина Ейшър-Смит), както и очаквах. И дори успях мъничко да се съхраня в последните метри, за да имам повече сили за утре“, допълни най-бързата българка.

Финалът на 200 метра е днес от 21:45 часа българско време.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Фенка
    Отговор
    1 13:16  11.08.18
    Успех , Ивет , наистина го можеш! Стискаме ти палци!!!😘

Напиши коментар:


Публикувай