12 Август, 2018 11:44 1 825 3

Левски на върха след обрат въпреки несъществуваща дузпа (СНИМКИ)

  • левски-
  • футбол-
  • победа-
  • обрат-
  • дунав

Досегашният лидер ЦСКА-София има 9 точки, но и мач по-малко

Левски на върха след обрат въпреки несъществуваща дузпа (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА

Отборът на Левски излезе на върха в Първа лига. "Сините" надвиха с 2:1 Дунав в гостуването си от 4-ия кръг на шампионата. Божидар Васев беше точен в 53-ата минута от дузпа, която беше отсъдена за нарушение на Аймен Белаид, но малко извън наказателното поле, докато Жерсон Кабрал изравни в 59-ата минута. Холмар Ейолфсон пък донесе пълен обрат в 78-ата минута след гол с глава. Теренът за игра в Русе беше много лош, като играчите непрекъснато се хлъзгаха, а чимовете изскачаха, което затрудняваше и двата отбора. Габриел Обертан удари греда, а гол на "драконите" в 86-ата минута беше отменен поради засада.

Съставът на Стоянович има вече десет точки, като треньорът записа две победи в първите си два мача далеч от София. "Сините" са с точка преднина пред ЦСКА-София, но "червените" имат възможност при четвърти пореден успех да се върнат на първо място още утре вечер.

Левски на върха след обрат въпреки несъществуваща дузпа (СНИМКИ)

Славиша Стоянович направи само една промяна в отбора, който донесе победата с 2:0 над Ботев (Враца) в дебюта му начело на клуба.

На мястото на контузения Давид Яблонски игра Ивайло Найденов, който е десен защитник. Титулярният десен бек Милош Цветкович бе преместен отляво, а Аймен Белаид, който игра ляв бранител през последните мачовете, бе партньор на Холмар Ейолфсон в центъра на отбраната пред Мартин Полачек. Кали Тиам, Жорди Гомес, Давиде Мариани, Габриел Обертан и Жерсон Кабрал действаха зад Станислав Костов. В трети пореден мач Обертан бе капитан на столичани, които имаха двама българи в състава.

Левски на върха след обрат въпреки несъществуваща дузпа (СНИМКИ)

Треньорът на "драконите" Малин Орачев направи три промени сред титулярите от загубата с 0:3 на ЦСКА-София на "Българския армия". Вратарят Филип Димитров смени Мартин Антонов, Красимир Станоев и Ахмед Ахмедов пък бяха заменени от Бранимир Костадинов и Иван Коконов.

Още в първата минута Ковачев не успя да засече добре центриране на Балджийски. В 13-ата минута Мариани стреля силно на сантиметри от горната греда, а в 20-ата минута Костов изведе Найденов срещу Филип Димитров, но стражът на домакините изби в корнер.

Добра атака на столичани, които играха с жълти екипи, завърши с нов пропуск в 36-ата минута. Този път Кабрал стреля на сантиметри от горната греда след подаване на Мариани. Холандецът отправи още един удар, който рикошира в защитник и Димитров спаси.

Последва сериозен натиск на Левски, но няколко удара бяха избити от защитниците на Дунав.
Секунди преди края на първото полувреме реферът не отсъди фаул на Цветкович срещу Светослав Ковачев, който беше близо до границата на наказателното поле, а в продължението Полачек боксира опасно центриране.

Второто полувреме започна с възможност за Костов, който стреля много лошо от малък ъгъл.

В 52-ата минута юношата на Лудогорец Ковачев преодоля Цветкович, който искаше нарушение на младока срещу него, след което премина през Белаид, който го фаулира в близост до наказателното поле. Реферът Станислав Ставров обаче посочи бялата точка, въпреки че нарушението беше от външната страна на линията. Зад топката застана Божидар Васев, който без проблем даде аванс на "драконите". Попадението беше негово второ за сезона.

Левски на върха след обрат въпреки несъществуваща дузпа (СНИМКИ)

Гостите не се стъписаха и бързо върнаха гола. Това се случи в 59-ата минута, когато Жерсон Кабрал вкара поредния си красив гол през този сезон. Холандецът не остави шансове на Димитров след хубав изстрел от 22 метра, като вече има два гола в шампионата и общо три това лято. Интереснто е, че голът беше негов пети от 32 мача за Левски, като именно в Русе откри головата си сметка за клуба пред декември 2017 година, когато оформи крайното 2:0 при успеха в четвъртфинала за Купата на България.

Левски започна да търси победата, а за спречкване между Патев и Кабрал двамата получиха жълти картони. Силен удар на Обертан беше избит в корнер от Димитров, а след това Станислав Иванов влезе на терена, заменяйки Мариани.

В 77-ата минута. Обертан изстреля пореден снаряд от 17 метра, който се отби в горната греда на Дунав. Рикоширала топка попадна в Патев, който не успя да я изчисти, пращайки я в краката на Кабрал, холандецът центрира добре и Ейолфсон с глава от два метра донесе пълен обрат за Левски.
Исландският национал вече има два гола за клуба.

В 86-ата минута гол на Дунав беше отменен. Резервата Ахмед Ахмедов прати топката в мрежата на Полачек, но беше отсъдена засада, тъй като Светослав Ковачев игра с топката, когато нападателят вече бе зад защитата на столичани. При подаването от центъра Ахмедов беше пред защитата, но 20-годишното крило опита да спре коженото кълбо и докосването му прати Ахмедов в засада.
Така последните минути нов гол не падна, като Левски записа втори пореден успех и вече води в първенството с 10 точки.

Досегашният лидер ЦСКА-София има 9 точки, но и мач по-малко със Славия, като може отново да се върна на първо място. "Небесносините" пък записа трето поражение в тази кампания и първо пред своя публика.

Победата беше под №34 за Левски в мачовете срещу Дунав и десета в Русе, докато русенци останаха със седем успех от 56 мача, но последната победа датира от 1991 година.

Другият уикенд Стоянович ще дебютира на "Геори Аспарухов" срещу Септември, докато играчите на Орачев гостуват на Славия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кучето шаро

    2 2 Отговор
    Днес вечер .
  • 2 Гиби

    2 4 Отговор
    Ако левскарите се бяха хванали на едно хоро , щяха да изглеждат по- добре .
  • 3 абс

    2 4 Отговор
    Чиста дузпа!!!