2 619 0

Манчестър Юнайтед отнема от властта на Моуриньо

„Червените дяволи“ слагат буфер между Специалния и управата на клуба

Милена Трачева

Манчестър Юнайтед ще предприеме исторически ход. За първи път в над 140-годишната си история „червените дяволи“ ще назначат спортен директор. Човекът на тази длъжност ще служи като буфер между клубната управа и мениджъра Жозе Моуриньо, но и ще взима отговорни решения относно селекцията на отбора. Назначението на спортен директор ще бъде направено веднага, след като завърши настоящото преструктуриране на клуба.

Португалецът говори след победата с 2:1 над "Лестър", която даде начало на сезона във Висшата лига.

Специалния настоя мениджърите да бъдат наричани „старши треньори“. Това беше реакцията му относно провала на „червените дяволи“ на летния трансферен пазар.

"Тук говорим за футболен мениджмънт и ролята на мениджърите се променя много. Мисля, че в бъдеще трябва да ни наричат старши треньори. Ще чакаме до края на ноември, за да знаем дали можем да се борим за титлата", каза Моуриньо.

Клубната управа също била съгласна с Моуриньо и затова ще намери човек за длъжността на спортен директор, който ще носи отговорност за по-дълъг период, тъй като в днешния футбол треньорите доста често се сменят.

През това лято Жозе Моуриньо отчаяно искаше да привлече централен защитник, но срещна откази при опитите си да вземе Хари Магуайър, Жером Боатеенг, Тоби Алдервейрелд и Рафаел Варан. Управата на Юнайтед обаче не е подпомогнала желанието на португалеца, тъй като играчите били прекалено скъпи. Сега ръководството ще отнеме част от властта на Специални с назначението на спортен директор.


Моуриньо обяви, че се е примирил с липсата на трансферна активност от клуба през лятото. "Червените дяволи" привлякоха двама нови за общо 70 милиона паунда – халфът Фред от "Шахтьор" и Диого Далот от "Порто".

Въпреки това той искаше да получи централен защитник, но опитите му да вземе Хари Магуайър, Тоби Алдервейрелд или Диего Годин, се оказаха неуспешни. През лятото той няколко пъти отправи критики към шефовете си, обвинявайки ги, че не отделят средства.

Моуриньо обяви, че е дал списък от петима играчи на Борда, но близо месец не е получил отговор. Сега той е на мнение, че се очаква труден сезон за отбора му с настоящия състав.

"Доволен съм от победата и начина, по който играхме. "Лестър" е един добър отбор, който инвестира далеч повече от нас на трансферния пазар. Трябва да признаем, че много отбори са силни в Англия – забравете за името, историята или фланелката", каза още Моуриньо.

Великобритания


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай