14 Август, 2018 11:04 1 028 0

Жеков: Мауридес е по-добър от Каранга!

  • жеков-
  • мауридес-
  • сравнение-
  • каранга-
  • славия-
  • цска

"Ще вкарва още повече", сигурен е легендата на ЦСКА

Легендарният голмайстор на ЦСКА Петър Жеков е с чудесни впечатления от представянето на новия нападател на “Българска армия” Мауридес. Бразилецът вкара и двата гола за успеха на ЦСКА над Славия с 2:1 в неделя вечер и вече има 8 попадения в 7 мача.

“Ще вкарва още повече, той тепърва навлиза във форма, засега не е стигнал тавана си. Вторият му гол срещу Славия беше майсторски. Такова изпълнение с глава малко нападатели го могат. Пасва като дялан камък, а най-хубавото е, че бележи не само за първенството, а и в Европа", коментира пред "Тема спорт" Жеков.

"Според мен е по-добър от Фернандо Каранга и нищо чудно да стане голмайстор на първенството. Стига да е здрав, не мисля, че има някакви проблеми да го направи. Не е много техничен, но за сметка на това се стреми да отиграва с по едно докосване. Прави и доста добър тандем с Кирил Десподов. Видяхме и срещу Славия - два паса на Кирил и два гола. Какво повече може да се иска. Отдавна не съм усещал публиката да се радва по този начин”, продължи легендата.

Той анализира и предстоящия реванш от третия квалификационен кръг на Лига Европа срещу ФК Копенхаген. Първата среща в София завърши с успех 2:1 за датския тим, който постигна обрат след червен картон на Божидар Чорбаджийски и дузпа за нарушение на Десподов. "В Копенхаген трябва да атакуваме. През второто полувреме на първия мач само се отбранявахме и нямаше как да не допуснем гол”, добави Жеков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА