Last news in Fakti

16 Август, 2018 12:21 1 597 8

"Червените" вярват в чудото срещу "Копенхаген"

  • дания-
  • копенхаген-
  • цска-
  • мач-
  • реванш-
  • футбол
"Червените" вярват в чудото срещу "Копенхаген" - 1
Снимка: БТА/ AP

ЦСКА-София се изправя пред много трудна, но не и нвъзможна задача при гостуването си на ФК Копенхаген от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Резултатът от първия мач, загубен с 1:2, поставя българския тим в ролята на аутсайдер, но "червените" не губят надежда. В София те показаха, че има как да се противопоставят на датчаните и ако не беше червеният картон на Божидар Чорбаджийски в края на първото полувреме, изходът можеше да е много по-различен.

Всички в лагера на ЦСКА-София са категорични, че тимът няма какво да губи и ще играе с всички сили в датската столица. Това не означава, че футболистите на Нестор Ел Маестро ще търсят на всяка цена бърз гол. Стилът на сърбина с английски паспорт предполага търпеливо чакане на точния момент, в който съперникът да бъде ударен. Ел Маестро вече показа, че умее да избира подходящата тактика в зависимост от силните и слабите страни на противника, а мачът на "Васил Левски" даде да се разбере, че ФК Копенхаген съвсем не е неуязвим.

Добрата новина за "армейците" е завръщането на Николай Бодуров и Кристиян Малинов, които изтърпяха наказанията си за червените картони след края на мача с ФК Рига. Бодуров има опит в датския футбол, където игра известно време за настоящия шампион Мидтиланд. Възстановеният от контузия Станислав Манолевпък е наказвал "червения динамит" на "Паркен" с екипа на националния отбор.

Ел Маестро потвърди, че Бодуров ще е титуляр. До него в центъра на защитата ще играе Стивън Перейра заради наказанието на Чорбаджийски. Борис Секулич ще е десен бек, а отляво отново ще е младокът Ангел Лясков. Жанио Бикел и Рубен Пинто ще си партнират в средата на терена, Малинов ще играе малко пред тях, а Тиаго Родригес ще бъде изместен на левия фланг. Атомното дуо Мауридес - Десподов ще тормози защитата на датчаните, а през второто полувреме в игра със сигурност ще се появи и Едвин Джеси.

Наставникът на ФК Копенхаген Столе Солбакен няма да рискува в играта срещу "червените". Неговият състав отново ще е подреден в системата 4-4-2, като в предни позиции ще са Кенан Кодро и ветеранът Даме Ндойе. Виктор Фишер и Томсен ще са по фланговете, а в средата на терена до капитана Зека може да се появи ветеранът Вилиам Квист.

Двубоят на "Паркен" започва в 19:30 часа, а рефер ще е турчинът Халил Мелер. Очаква се "червените" да бъдат подкрепени от над 300 българи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Данъчен

    6 7 Отговор
    И аз още вярвам, че "червените" от Ловеч ще върнат дължимите 30 милионна на НАП..
  • 2 ГМО продукт

    5 8 Отговор
    Само Литекс. Ту.ту.ту.ту.ту Ние сме вече Софиянци ту.ту.ту.Ах колко е жалко да си бил Чорбар
  • 3 Грух,грух

    5 7 Отговор
    Кога на Гриша паднетеее,паднетеее меча ше му лапате ама лапате.Литекс оле, Цска Умре.
  • 4 Gudmunsson

    6 3 Отговор
    Поне факти изписват правилно името цска---софия от Ловеч.

    Коментиран от #5

  • 5 ЦСКА умре

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "Gudmunsson":

    А ЦСКА УМРЕЕЕ, АЛЕ, АЛЕЕЕЕ!
  • 6 Хаха

    4 3 Отговор
    Бива бива прост народ ама вие господа се оливате...

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Va60

    0 0 Отговор
    Ние сме били Литекс а баскетболния Левски били Левски А не Лукойл като станаха шампиони.Всички говеда да ми ядете мазния и дебел Х.й