25 Август, 2018 16:41 1 048 0

Манчестър Сити не успя да победи Уулвърхямптън

  • манчестър сити-
  • уувърхямптън-
  • нередовен гол-
  • равенство-
  • лапорт-
  • боли

"Вълците" вкараха нередовен гол, но той бе зачетен

Манчестър Сити не успя да спечели срещу новака във Висшата лига Уулвърхямптън, завършвайки 1:1 като гост. "Вълците" взеха преднина в срещата с шампионите след гол с ръка на Вили Боли в 57-ата минута. "Гражданите" изравниха чрез Аймерик Лапорт в 69-ата минута.

Манчестър Сити започна визитата си с ранен натиск и в 15-ата минута бе близо до това да открие резултата. Менди пусна дълъг пас, който бе свален от Агуеро за Гюндоган, но германският национал стреля слабо и в ръцете на Руи Патрисио.

Рахийм Стърлинг се оказа на чиста позиция извън наказателното поле и отправи страхотен удар, но Патрисио отново бе на ниво и спаси.

В 39-ата минута на срещата Раул Хименес бе оставен в наказателното поле и стреля, но в аут.

Началото на второто полувреме бе обещаващо за домакините, които започнаха с неочакван натиск и в 57-ата минута Хелдер Коща излезе очи в очи с Едерсон, но не успя да го преодолее, след като ъгълът му бе затворен бързо.

Минута по-късно "вълците" взеха и преднина в срещата. Вили Боли вкара топката в мрежата на Едерсон след центриране на Моутиньо от свободен удар, но повторенията показаха, че бранителят е отиграл положението с ръка.

Дванадесет минути по-късно Сити стигна до равенството. Той отново падна след свободен удар, който бе завършен с гол с глава на Аймерик Лапорт.

В 77-ата минута резервата Жезус можеше да обърне резултата в полза на "гражданите", но той стреля с глава право в Руи Патрисио.

Диого Жота засече прекрасно центриране в 88-ата минута и бе близо до нова преднина за "вълците", но изстрелът му мина на сантиметри от гредата.

В последната минута на добавеното време Агуеро нацели напречната греда след шут от близо 30 метра, а това бе и последното действие в срещата, която завърши 1:1.

Така Сити поне за момента остава на върха със 7 точки след три кръга, но вече има мач повече от другите отбори, които до момента имат по две победи в актива си и тепърва трябва да играят третата си среща от шампионата - Ливърпул, Челси, Уотфорд, Тотнъм и Борнемут. "Вълците" пък записват втората си точка след завръщането в елита, като са регистрирали 1 загуба и две равенства до момента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА