27 Август, 2018 09:40 1 011 0

ЦСКА се разправи с Верея

  • цска-
  • верея-
  • джеси-
  • десподов-
  • мауридес

Десподов вкара два, Джеси блесна пак и се разписа, Мауридес вече е с 9 от 10

ЦСКА разби последния Верея на "Българска Армия" с 4:0 в мач от шестия кръг на Първа лига и се доближи на точка от лидера Левски, увеличавайки и аванса си пред шампиона Лудогорец на четири точки. Селекционерът на националния ни тим Петър Хубчев изгледа срещата, в която Кирил Десподов (17, 47) блесна с две попадения и бе близо до хеттрик, но на няколко пъти пропусна да го оформи. Едвин Джеси (67) и Мауридес (85) реализираха другите два гола. Бразилският стрелец вече има 9 гола от 10 мача.

Без никаква изненада ЦСКА взе инициативата още след първия съдийски сигнал и не я изпусна през целия мач, въпреки че в началните минути гостите успяха да се справят с атаките на „червените“. Все пак в 17-ата минута домакините поведоха, след като Едвин Джеси бе изведен отляво и центрира почти от аутлинията, а Кирил Десподов разстреля с глава от упор Георги Георгиев за 1:0. До края на полувремето гостите не успяха нито веднъж да стигнат опасно до вратата на Черниаускас, а пропуски от „армейците“ направиха Мауридес, Иван Лясков и Рубен Пинто.

Почти веднага след почивката в 47-ата минута Десподов удвои аванса на ЦСКА с втория си гол в мача, след като получи извеждащ пас отдясно и с мощен удар преодоля Георгиев за 2:0. Обсадата пред вратата на гостите от Стара Загора продължи и три минути след гола Десподов бе близо до хеттрик, но Георгиев изби удара му в корнер. В 56-ата минута защитник изби с шпагат в последния момент извеждащ пас на Десподов към Джеси, а след корнера Георгиев хвана топката след удара с глава на Мауридес.

„Червените“ продължиха да играят силно и да търсят трети гол, но в 60-ата минута нямаха късмет, след като Джеси шутира от далечна дистанция и след намеса на вратаря Георгиев топката се отби в напречната греда. Малко след това при центриране в наказателното поле и Мауридес пропусна. В 64-ата минута гостите опитаха една от редките си атаки. Сейдина Диара направи пробив отляво, но бе спрян от Николай Бодуров. При последвалата контраатака Десподов надбяга Коуроупис и шутира, а Георгиев спаси с крак, след което се намеси решително и при добавката на Мауридес.

Разликата стана класическа в 67-ата минута, когато Рубен Пинто подаде към Мауридес в наказателното поле, а бразилецът върна към Едвин Джеси, който фронтално срещу вратата шутира и вкара за 3:0. Силната игра на Мауридес даде резултат едва в 85-ата минута, когато той бе изведен бе изведен зад отбраната на Верея и прехвърли стража на старозагорци за 4:0. Денис Василиев се опита да изчисти току пред голлинията, но не успя. Две минути след гола Манолев се опита да вкара с прехвърлящ удар зад центъра, но прехвърли и вратата.

Така след загубата от Лудогорец с 0:1 в Разград миналия кръг "червените" записаха пети успех за сезона и с 15 точки заемат втора позиция, изоставайки само на точка от лидера Левски. Те вече имат и аванс от 4 точки пред третия Лудогорец, който направи грешна стъпка и завърши 0:0 със Славия в София. Верея остава твърдо на последното място само с една точка в актива си и без реализиран гол - 0:11 голова разлика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА