Last news in Fakti

30 Август, 2018 12:28 965 1

Сестри Уилямс отново ще са една срещу друга

  • винъс уилямс-
  • серена уилямс-
  • мач-
  • сестри-
  • us open

Това ще бъде 30-ти сблъсък между двете американки

Точно 20 години след първия мач помежду си Винъс и Серена Уилямс ще се изправят отново една срещу друга в турнир от Големия шлем. Двете американки се класираха за третия кръг на US Open и ще подновят съперничеството си.

Шесткратната шампионка от Ню Йорк Серена Уилямс се класира за срещата след победа над 101-ата в света Карина Витхьофт. Американката се нуждаеше само от 1.08 часа, за да пречупи съперничката си с 6:2, 6:2.

Уилямс показа най-доброто от своята игра, като беше стабилна от основната линия, а разчиташе и на добрия си сервис, реализирайки 13 аса.

Серена завърши с 30 уинъра и 15 непредизвикани грешки, като беше пробита веднъж. Това се случи в първия сет, когато американката водеше с 3:1. След това обаче Уилямс много бързо върна пробива след това реализира още един, за да затвори частта с 6:2.

Във втория сет бившата №1 спечели два пъти подаването на Витхьофт в самия край и уверено продължи напред.

"Честно казано, ми се искаше да срещна сестра ми по-късно, но няма какво да се направи. Ще трябва да играем", каза Серена след срещата.

По-голямата от двете сестри - Винъс, имаше по-лека победа в сравнение с първия си кръг. Американката се справи с Камила Джорджи след 6:4, 7:5 за 1.52 часа.

38-годишната Уилямс проби пет пъти съперничката си и като цяло беше по-стабилната тенисистка на корта в двубоя. Двукратната шампионка от Ню Йорк (2000 и 2001) не направи прогноза за предстоящия сблъсък със сестра си.

"Много е рано в турнира, така че и двете ще искаме да се представим добре и да продължим да играем силно", каза по-голямата от сестрите Уилямс.

Сблъскът ще бъде 30-и между двете американки. Дотук Серена води със 17:12 победи. За последно двете играха на "Индиън Уелс" през тази година, когато Винъс спечели с 6:3, 6:4. Тя сложи край на серия от четири поредни победи за Серена.

В турнири от Големия шлем по-малката от двете сестри води с 10 срещу пет победи. Първият им мач беше през 1998 г. във втория кръг на Australian Open, когато Винъс победи.

Двете са се изправяли седем пъти във финали от Шлема, включително и веднъж на US Open. През 2001 г. Винъс победи Серена, за да вземе втората си титла в Ню Йорк.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 месара

    2 0 Отговор
    поредния цирк на братя уилямс, колко ли ше струва това представление?