2 Септември, 2018 13:04 1 003 1

Байерн с класика като гост

  • байерн-
  • щутгарт-
  • бундеслига

Байерн (Мюнхен) показа игра от най-високо ниво и отнесе Щутгарт с 3:0 като гост в среща от втория кръг на Бундеслигата. Шампионите имаха трудности само до 37-ата минута, в която новият халф Леон Горетцка откри с първия си гол за клуба. След това домакините свалиха гарда и само гледаха как съперникът ги мачка по целия терен. В 62-ата минута Роберт Левандовски направи 2:0, а 14 минути по-късно полякът даде впечатляваща асистенция на Томас Мюлер за третото попадение. Тримата споменати футболисти вкараха по веднъж и подадоха за по един гол. Съотборникът им Дейвид Алаба пък уцели гредата веднъж.

Така селекцията на Нико Ковач продължава да има само победи това лято - четири, като другите са от финала за Суперкупата на Германия и турнира за Купата на страната.

Освен всичко мюнхенци си го върнаха с лихвите на Щутгарт за онова унижение в края на миналия сезон, когато при последното си домакинство баварците, готвейки се да вдигнат титлата, бяха разбити с 4:1 насред “Алианц Арена”, пише sportal.bg. Този мач от май се оказа последният силен за “швабите”, защото те вече са в явна криза. Тимът отпадна от третодивизионен съперник за купата, а за първенство вече е с две загуби и все още дори не може да вкара гол.

Ариен Робен днес беше титуляр в схемата на Нико Ковач, а в предни позиции действаха още Франк Рибери, Томас Мюлер и Роберт Левандовски. Матс Хумелс се завърна в стартовите 11 за сметка на Никлас Зюле, а дебют от първата минута в Бундеслигата с екипа на Байерн записа и Леон Горетцка. Хамес Родригес пак беше на пейката.

В състава на Щутгарт също имаше няколко рокади в сравнение с този, който излезе срещу Майнц 05 преди седмица. Бившият футболист на Байерн Холгер Бадщубер седна сред резервите, където беше и новият нападател НиколасГонсалес, който беше титуляр на “Опел Арена”.

От самото начало Байерн взе топката и с поредица от подавания търсеше начин да пречупи отбранителната линия на съперника, който обаче опитваше контраатака при всяка възможност. Играта беше динамична, но без чиста ситуация до 24-ата минута. Тогава чак Левандовски засече опасно с глава, но кълбото излезе в аут.

В 30-ата минута Рибери преодоля прекия си пазач на крилото Пабло Мафео, но сгреши при последвалото отиграване в наказателното поле, като нито стреля, нито подаде точно.

Следващият шанс дойде в 37-ата минута и завърши с гол. Горетцка получи топката на границата на наказателното поле и заложи на точността, като майсторски преодоля Рон-Роберт Цийлер - 1:0 за Байерн.

В 41-вата вратарят на Щутгарт отрази отлично засичане с глава на Хумелс, който летеше към мрежата.

След още две минути Мюлер шутира крайно неточно от няколко метра, с което направи нов пропуск.

Може би изненадващо в началото на второто полувреме Щутгарт не промени нищо и продължи да действа плахо, като Байерн доминираше. Така в 49-ата минута Дейвид Алаба напомни за мощните си преки-свободни изстрели, като шутът му срещна дясната греда на вратата на домакините.

Хумелс се оказваше неудържим в противниковото наказателно поле и в 56-ата пак засече много опасно, но и сега Цийлер спаси.

Тук треньорът на "швабите" Тайфун Коркут реши да извади активния Анастасиос Донис и това доведе до бурни освирквания от трибуните.

И скоро след това Байерн нанесе втория си удар. В 62-ата минута Левандовски заби кълбото с левачката от сходна ситуация като тази на Горетцка - 2:0, с което вече е вкарвал във всичките срещи на тима този сезон.

След втория гол баварците заиграха дори още по-силно и в 76-ата минута дойде най-красивият момент за вечерта. Тогава Левандовски технично изведе Мюлер за 3:0.
До края мъката на играчите в бяло продължи, като Лева не спря да търси нов гол.

След паузата Байерн приема Байер (Леверкузен), след което ще сложи началото на нов поход в Шампионската лига. Щутгарт пък ще гостува на Фрайбург.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дразни ма

    1 0 Отговор
    Тоа Левандовски ми е МНОГО противен, същата пръдня като Бербата, нашият е по-манекен докато полякът е по-нагъл и коварен