Last news in Fakti

3 Септември, 2018 09:36 1 072 2

Лудогорец запази разликата с Левски

  • лудогорец-
  • дунав-
  • коконов-
  • кешеру-
  • лукоки

Шампионите победиха Дунав Русе с 3:1

Шампионът Лудогорец победи без проблеми гостуващия Дунав с 3:1 в среща от седмия кръг на Първа лига и се завърна на третата позиция във временното класиране, съкращавайки изоставането си от лидера Левски и втория ЦСКА. Джоди Лукоки (26) и Клаудиу Кешеру (51, 53) бяха точни за „орлите“, които събраха 14 точки и остават на 5 зад „сините“, а в същото време намалиха разликата с „червените“ до само 2 точки. Иван Коконов (76) реализира за „драконите“, които остават 12-и с 6 точки.

Домакините напълно очаквано доминираха, а гостите създадоха само едно по-сериозно положение през първата част. Още в първите секунди Вандерсон излезе сам вратаря на гостите Филип Димтров, който отрази удара на бразилеца.

Джоди Лукоки бе много активен в следващите минути, опитвайки всякакви комбинации с Кешеру в атака, а в 16-ата минута дори отправи неточен удар. Десет минути след това Лукоки бе в прегръдките на своите съотборници, разписвайки се след асистенция на Кешеру. Густаво Кампаняро шутира от дистанция, но вратарят Филип Димитров изби, а Кешеру овладя топката и я подаде към непокрития Джоди Лукоки, който вкара за 1:0. Двамата продължиха да тормозят отбраната на "драконите" и след гола, а и Вандерсон също им помагаше.

Едва в 43-ата минута Дунав стигна до първата си сериозна опасност в мача, след като Борислав Балджийски изведе Иван Коконов зад защитата, но последният бе блокиран от вратаря Ренан и не успя да го преодолее от малък ъгъл.

Скоро след почивката "орлите" си решиха мача с два бързи гола на Клаудиу Кешеру в рамките на по-малко от 120 секунди. В 51-ата минута Вандерсон центрира от корнер, а Кешеру засече топката от въздуха и с бомбен шут не остави никакви шансове за Филип Димитров - 2:0. Две минути след това Горалски намери Вандерсон, който за пореден път комбинира отлично с Кешеру и румънецът вкара с прехвърлящ удар от близка дистанция втория си гол в мача за 3:0.

Последваха пропуски на Кампаняро и появилият се като резерва Швиерчок, който не успя да е разпише см срещу вратаря Филип Димитров. От гостите най-деен бе Иван Коконов, който първо пропусна с неточен мерник, а в 76-ата минута получи топката на границата на наказателното поле, финтира двама защитници и преодоля вратаря Ренан дос Сантос от малък ъгъл за 3:1.

Добрата игра на Джоди Лукоки в тази среща продължи с отличен пробив в 82-ата минута, когато топката стигна до Димо Бакалов, който шутира от средна дистанция и топката срещна напречната греда.

До края на мача не се случи нищо запомнящо се и така Лудогорец записа четвърта победа за първенство този сезон, а Дунав регистрира пето поражение и остава в дъното на таблицата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕЕВ

    1 3 Отговор
    САМО ЛЕВСКИ

    Коментиран от #2

  • 2 няма такива

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "ПЕЕВ":

    евроидиоти хихихии