Last news in Fakti

3 Септември, 2018 09:58 1 026 0

Лукаку върна Юнайтед на победния път

  • манчестър юнайтед-
  • бърнли-
  • лукаку

С човек по-малко „червените дяволи“ спечелиха убедително при визитата си на Бърнли

Манчестър Юнайтед се отърси от шока след загубата от Тотнъм (0:3) на „Олд Трафорд“ в миналия кръг и се върна на победния път, след като спечели с 2:0 при визитата си на Бърнли в среща от четвъртия кръг на английската Висша лига. Ромелу Лукаку (27, 44) вкара и двата гола, а в 71-ата минута появилият се като резерва секунди по-рано Рашфорд от гостите бе изгонен с директен червен картон след спречкване с Бардсли.

Гостите стартираха агресивно и още в първата минута можеха да поведат, но Джеси Лингард пропусна от изгодна позиция. Играчите на Жозе Моуриньо продължиха да бъдат по-активни и направиха още няколко опасни атаки, но нямаше кой да прати топката във вратата на Джо Харт, който отрази още удари на Лингард и Лукаку.

Все пак Юнайтед материализира превъзходството си с две попадение на Ромелу Лукаку (27, 44) преди почивката. При първото от тях белгийският нападател се разписа след асистенция на чилиеца Алексис Санчес. За второто пък Лингард стреля в тялото на бранител, кълбото се отклони към Лукаку, който вкара в мрежата.

След почивката Пол Погба пропусна дузпа в 69-ата минута след чудесно спасяване на Джо Харт, а две минути след това появилият се секунди по-рано като резерва Маркъс Рашфорд бе изгонен с директен червен картон за удар глава в глава срещу Бардсли и гостите завършиха мача в намален състав. Защитникът на домакините получи само жълт картон.

До края на мача домакините се опитаха да натиснат в търсене на поне един гол, но не успяха да се възползват от численото си превъзходство на терена, а и вратарят на гостите Давид Де Хеа направи впечатляващи спасявания. Лукаку пък пропусна още две изгодни възможности да оформи хеттрика си.

След втория си успех за сезона Манчестър Юнайтед е десети с 6 точки. Бърнли пък се намира в криза, след като заема предпоследна позиция само с една точка, а през седмицата отпадна и в плейофите за влизане в групите на Лига Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА