3 Септември, 2018 11:02 1 298 3

Хубчев: Няма никакво израстване в националния

  • хубчев-
  • българия-
  • национален отбор-
  • очаквания-
  • лига на нациите

"Нямаме човек, който да носи отбора ни", призна селекционерът

Селекционерът на България по футбол Петър Хубчев даде официална пресконференция преди срещите със Словения (6 септември) и Норвегия (9 септември) от Лигата на нациите. Той заяви, че няма да коментира избора си за селекция, както и че няма да дава гаранции на никой за класиране на световно или европейско първенство.

Ето какво каза Хубчев:

"Футболистите, които трябваше да играят, са тук. Има няколко момчета, които трябва да играят днес. Утре в 13:30 часа трябва да кацне последният човек. Всички са здрави, има няколко с болежки, каквито винаги има във футбола. Засега не знам да има нещо по-сериозно. Ясно ми е, че оценката за един треньор идва от резултатите, каквото да си говорим за подмладяване и т.н. Убедени сме, че тези шест мача ще ги приемем абсолютно сериозно, повече от 100%. Може съм малко наивен, но смятам, че дори днес мач на националния отбор, бил той и приятелски, може да се приеме несериозно. Това убеждаваме футболистите с моя екип. Не виждам как мач на националния отбор може да бъде приет несериозно", започна Хубчев.

"Нарочно сме извикали такива момчета, които разполагат с качества, благодарение на тези качества искахме да сглобим един отбор. Говоря за по-голяма борба, ангажираност, себераздаване и т.н. Доказали сме, макар и само в някои от мачовете, че с тези качества може да имаме успех. Личната ми мотивация е да обиграем един бояк отбор за истинските квалификации. Няма да позволим в никакъв случай да се подцени дори една тренировка в националния отбор. Нямам търпение да се съберем всички и да им го кажа на футболистите", добави той.

"Приемаме всички срещи от Лигата на нациите напълно сериозно. Фактът, че има 11 нови момчета е показателен. Опитваме да вкараме някои много млади момчета. Гледам момчета и от 17-годишните, 19-годишните. Смятам, че имаме достатъчно талантливи момчета, млади, които могат да се развият. Беше много трудно и е трудно, защото изборът не е много голям. Във водещите отбори преобладават чужденците, това е позволено от правилника, ние не можем да съдим този или онзи. Към момента това са момчетата, които са най-подходящи за националния отбор", продължи специалистът.

"Избрали сме най-добре подготвените към момента. В нашата група няма изявен фаворит. Така мисля. В първенството изгледахме страшно много мачове, интересни мачове, за мен първенството върви много интересно. Само вижте класирането, дано така продължава до края. Нека не коментирам пред вас тактически въпроси. Георги Донков наблюдава Словения, Левон наблюдава Норвегия, те ги гледаха на живо и двата отбора. Нека не коментираме решенията ни. Можем да говорим до утре защо сме викнали Лясков, Недялков, Бодуров или който и да е още. Нека оставим това без коментар. Решението за нашия списък е такова и нека го оставим така", коментира още националният селекционер.

"Няма човек от тези, които са извикани, на когото да разчитаме, че той ще реши мача. Няма такъв, около когото да градим тактиката. В очите ви гледам и ви казвам. Нито Ивелин Попов, нито Кирил Десподов, нито който да е може да реши даден мач. Разчитаме на отбора. Видяхте на световното първенство как звездите не можаха да решат проблемите на своите отбори. Да, Меси и Роналдо не са станали по-слаби футболисти, но отборът на Хърватия показа какво значи отборен дух, но там нивото на отбора е друго. Майсторството при хърватите като отбор бе голямо. Нямаме човек, който да носи отбора ни, както беше в други години. Не ми направи впечатление да има някакво израстване у националите ни. Да, младите, които сме извикали, показват някаква крачка напред, но ако само с това се задоволяват, това ще им е последното повикване. Няма да дам гаранция нито на вас, нито на президента на БФС, че ще се класираме на световно или европейско първенство", завърши Петър Хубчев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    2 6 Отговор
    Мияса на Медведев на тая снимка
  • 2 Мама Дина

    3 1 Отговор
    "Няма човек от тези, които са извикани, на когото да разчитаме"
    Този явно не става за тренй ор!
    С тези думи се измъкваш от евентуален провал, но така ли се мотивира един отбор?
    Ми надъхай един двама че са лидери и да водят орбора!
    А той от сега взел да хленчи.
  • 3 селянин

    2 0 Отговор
    а бе кибик,що си не одиш..а само плачеш, и чекаш да гушнеш гущеро..