4 Септември, 2018 12:01 1 259 3

Австралиец шокира Федерер в САЩ

  • милман-
  • изненада-
  • отпадане-
  • us open-
  • федерер

Швейцарецът отпадна след загуба от Джон Милман

Големият шампион Роджър Федерер е аут от US Open. Швейцарският маестро бе изхвърлен на осминафиналите на Откритото първенство на САЩ от 55-ия в света австралиец Джон Милман, който надделя с 3:6, 7:5, 7:6(7), 7:6(3). Двубоят продължи близо 4 часа и предложи на зрителите зрелищен тенис и много добри разигравания.

Мачът започна изцяло в реда на нещата, а Федерер дръпна с 3:0 в първия сет, след като записа пробив още в първото сервиране на съперника си. Милман почти не затрудняваше швейцарския Маестро, който във всеки един сервис гейм на австралиеца имаше възможности за пробив. В крайна сметка носителят на 20 титли от Големия шлем взе първата част с 6:3.

Изненадващо обаче Милман показа съвсем друго лице във втория сет. Още при първия сервис гейм на Федерер австралиецът стигна до седем възможности за пробив, но не осъществи нито една. Малко по-късно той допусна пробив и изостана с 2:4, а след това и с 3:5. Тук дойде преломният момент. Милман спаси два сетбола и успя да пробие Федерер за 5:5. Последваха гейм за 55-ия в света и нов пробив, с което сетовете станаха 1:1.

В трети сет нито един от двамата тенисисти не позволи да се стигне дори до възможност за пробив за опонента и логично се стигна до тайбрек. В него Федерер дръпна с 3:1, но не успя и при двата си сервиса и позволи равенство 4:4. Всеки печелеше оттук нататък своя сервис, за да се стигне до 7:7. Тогава Федерер бе пробит, а при последвалия сервис Милман бе безгрешен и спечели тайбрека с 9:7, повеждайки с 2:1 сета.

В последният сет двамата отново бяха стабилни на сервис. Федерер и Милман записаха по един пробив, за да се стигне отново до тайбрек. В него световният номер 2 рухна. Федерер успя да вземе само едно разиграване при своите първи три сервиса и изостана с 1:6. Швецарецът даде всичко от себе си, намали изоставането до 3:6, но след това бе безпомощен - успешен сервис за Милман и край на мача - 7:3 в тайбрека.

На четвъртфиналите неизвестният австралиец ще се изправи срещу друго много голямо име - Новак Джокович.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    3 1 Отговор
    Ясно е, че един излиза победител и е ясно, че винаги има шанс младок да бие легенда. Но важното е играта и борбата. Нашият пада без борба, а легендата се бори за всяка точка и разиграване и затова мачовете им са толкова интересни.
  • 2 MattieWood

    0 4 Отговор
    Аз правя над $ 7k на месец, работещи на непълен работен ден. Продължих да чувам други хора да ми кажат колко пари могат да направят онлайн, затова реших да го разгледам. Е, всичко беше вярно и напълно промени живота ми.

    Това е мястото, където започнах...>> Ecash10.COM
  • 3 месара

    0 3 Отговор
    най на края му се падна да играе срещу противник на който въобще не му пука че е "най великия". айде "маестро", отказвай се, за да не ставаш за смях,..... отново! на ред е гъзобръка надал!