Last news in Fakti

5 Септември, 2018 11:55 1 571 0

Надал продължава на US Open след драма

  • надал-
  • тийм-
  • драма-
  • четвъртфинал-
  • дел потро-
  • тенис-
  • us open

Испанецът победи Доминик Тийм след 5-часов двубой

Рафаел Надал се класира за полуфиналите на US Open, след като спечели изключително драматичен мач срещу австриеца Доминик Тийм, който не стартира никак добре за него. Испанецът се наложи с 0:6, 6:4, 7:5, 6:7 (4), 7:6 (5), нечовешката битка на двамата с влагата в Ню Йорк продължи 4 часа и 54 минути. Това е най-дългият мач в кариерата на Рафа на кортовете на Флашинг Медоус. Испанецът направи само три аса в двубоя, срещу 18 на съперника му.

Мачът започна ударно за Тийм, който спечели безапелационно първата част. Надал едва за трети път в кариерата си загуби на нула сет на турнир от Големия шлем. Останалите два случая са във втория кръг на US Open през 2004 срещу Анди Родик и на финала на „Уимбълдън“ през 2006 година срещу Роджър Федерер.

Вторият сет протече много по-равностойно и завърши с разменени пробиви, при които испанецът успя да надхитри съперника си и да изравни резултата в мача. Надал се доближи до класиране на полуфиналите, след като спечели третата част. Той допусна пробив в седмия гейм, но десетия върна брейка, а в 12-ия направи още един, за да спечели сета.

Четвъртата част последва оспорвания развой на предишните две. Тийм осъществи брейк за 2:1, но Надал успя да изравни за 4:4. След това двамата спечелиха своите подавания и се стигна до тайбрек. В него решителен се оказа един пробив повече в полза на Тийм, който така изравни резултата в мача.

Петият сет продължи тенденцията на предишните три равностойни части. Надал и Тийм печелеха подаванията си, а пробиви не бяха направени. Изключителна драма имаше в 11-ия гейм, когато Надал спечели аванс от 40:0, но Тийм не само успя да изравни, а взе и подаването си. Така се стигна до тайбрек, където нервите на Рафаел Надал се оказаха по-здрави и испанецът се класира за полуфиналите, където ще играе с Хуан Мартин дел Потро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА