1 836 2

УЕФА маха головете на чужд терен?

Футболната централа ще преразгледа правилото, което носи предимство на гостите

Треньорите на водещите европейски клубове излязоха с предложение до Европейската футболна асоциация (УЕФА) да преразгледа правилото за "гол на чужд терен", което носи предимство в елиминационната фаза на турнирите. Това разкри пред агенция "Ройтер" заместник-генералния секретар на централата Джорджо Маркети.

Във вторник се състоя традиционната среща на треньорите на водещите европейски клубове с ръководители на европейския футбол и на нея бяха обсъждани въпроси, които касаят развитието на футболната игра.

"Треньорите смятат, че да се вкарат голове като гости днес не е така трудно, както е било в миналото, когато футболът е бил съвсем различен. Затова те смятат, че правилото за "класиране напред с повече голове на чужд терен" трябва да се преразгледа.

Тяхното мнение е, че значимостта на това да отбележиш като гост изобщо не е такава, както по време на въвеждането му. Правилото за класиране напред с повече голове на чужд терен важи при равенство в общия резултат, когато двата отбора са спечелили мачове с еднаква разлика. То се въвежда за първи път в турнира за Купата на носителите на купи през сезона 1965/1966. При ново равенство и в такъв случай се изпълняват дузпи.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 1 14:43  05.09.18
    Този коментар е премахнат от модератор
  • 2 16:47  05.09.18
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай