Last news in Fakti

7 Септември, 2018 11:27 1 180 3

Серина Уилямс е на финал в САЩ

  • уилямс-
  • финал-
  • us open-
  • севастова-
  • осака

Американката "сгази" Анастасия Севастова с 6:3;6:0

Серина Уилямс се класира за деветия си финал на US Open след категоричен успех с 6:3, 6:0 над Анастасия Севастова. 36-годишната американка е само на победа от своята 24-а титла от Големия шлем, с което би изравнила абсолютния рекорд на Маргарет Корт.

В спора за трофея Уилямс ще се изправи срещу японката Наоми Осака, която победи американката Мадисън Кийс с 6:2, 6:4 в другия полуфинал.

Серина преследва седма титла на US Open, като за последно игра на финал през 2014 година.

Както и в четвъртфиналите срещу Каролина Плишкова, oпитната американка започна с поредица от непредизвикани грешки и изостана с 0:2 гейма. Севастова връщаше много топки в корта и често използваше слайс бекхенд, което затрудняваше бившата номер 1 в света.

Серина бързо се окопити и стабилизира играта си, а 28-годишната латвийка започна да прекалява с късите топки. Това доведе до връщане на брейка и изравняване – 2:2. След това Уилямс доминираше и поведе с 5:2. До края на сета двете си размениха по още един рутинен сервис гейм, което доведе до 6:3 за американката.

Серина продължи да доминира с много по-мощните си удари. Севастова така и не съумя да й се противопостави във втория гейм, в който Уилямс я победи на нула - 6:0, а с това и постигна категоричния успех, класирайки се на финала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дживотно

    4 0 Отговор
    Това нещо може ли да влиза в категория "жена"?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 тен

    0 0 Отговор
    Осака кефи, една от малкото дето хваща някоя топка, ако ще да е играно току що с нея и бие сервиса, не като другите да разкарат играната, да поискат 4, върнат две и туп туп до безкрай...