838 2

Константинов: Не е лесно да си българин

"На момчетата им тежи това, че не усещат волейболна подкрепа", заяви селекционерът

Иво Стойнев

Селекционерът на България Пламен Константинов говори веднага след победата над Финландия с 3:0 на старта на световното първенство по волейбол във Варна.

“Разбира се, че на момчетата им тежи това, че не усещат волейболна подкрепа. Това е националният отбор, тези играчи, са най-добрите ни волейболисти може би, по моя преценка. Чух коментари, че има много силни волейболисти, които не сме повикали и които не стъпват в клубовете си по измислени първенства, нямат изигран и един мач, но те били толкова изявени, че трябвало да са в националния отбор. Това са най-добрите ни волейболисти в момента според мен. Ако следващият треньор прецени, че са други, разбира се, нали това е въпрос на избор? Един треньор прави избор върху това как вижда играта тактически, кой състезател му подхожда на неговото виждане за игра. Не казвам, че трябва да сме на едно мнение, но според мен хора, които нямат нищо общо с волейбола от 25-30 години, поне малко по-обрано да се изказват. Аз да сте ме чули да се изказвам за хотелиерски бизнес, да кажа как е мухлясал хотела или храната е лоша? Да сте ме чули да коментирам нещо свързано с това? Всеки да си коментира неговият си ресор. А ако някой иска ресора му да е волейбол, да седне, да вземе един отбор, да се занимава и да ни покаже. Защото последният път…”, заяви Пламен Константинов специално пред Sportal TV и индиректно имаше предвид критиките на Димо Тонев към отбора.

“Според мен има настроение в отбора. Може би в този отбор нямаме суперзвезди и трябва да заложим на някакъв колектив и някаква сплотеност. Всичките тези неща, които се изговориха за скандали, за разправии и т.н. са от хора, на които не сме им видели очите в залата. Това, че си бил волейболист и си играл волейбол някога, не означава, че си компетентен за всичко, а те се изказват за обстановка в отбора, за взаимоотношения и т.н. Твърдят, че са треньори, а не обясняват какво трябва да направим, как трябва да постъпим в някои ситуации, в които те не са били. Откъде знаят как трябва да се постъпи? Така че това повече сплоти момчетата според мен, защото и те го усещат. В крайна сметка играят в България и искат да усетят подкрепа. Много е трудно да си българин в България и така ще завърша”, добави Пламен Константинов.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • DebbieCarter
  Отговор
  1 14:58  10.09.18
  Аз правя над $ 7k на месец, работещи на непълен работен ден. Продължих да чувам други хора да ми кажат колко пари могат да направят онлайн, затова реших да го разгледам. Е, всичко беше вярно и напълно промени живота ми. Това е мястото, където започнах>>>>> Ecash10.COM

  Коментиран от #2

 • 2 00:41  11.09.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай