11 Септември, 2018 09:57 1 021 0

Италия отново не показа добро лице

  • андре силва-
  • роналдо-
  • лига на нациите-
  • португалия-
  • италия

"Аздурите" загубиха с 0:1 от Португалия в Лигата на нациите

Без голямата си звезда Кристиано Роналдо в състава европейският шампион Португалия надви у дома Италия с 1:0 в първия си мач от група 3 на Лига „А“ в новия турнир на УЕФА - Лига на нациите. В отсъствието на Роналдо, който реши да си почива и концентрира върху изявите си в Ювентус и Серия „А“ атаката на „мореплавателите“ поведе Андре Силва (48), който вкара и победния гол.

За „скуадра адзура“ пък това бе втора среща в групата след домакинското равенство 1:1 срещу Полша преди няколко дни, когато португалците играха приятелски мач с Хърватия и той завърши при същия резултат. За първи път от доста време гостите започнаха без футболист на Ювентус в титулярния си състав, а Чиро Имобиле замести на върха на атаката неубедителния срещу поляците Марио Балотели, който дори не бе в групата за сблъсъка в Лисабон.

Португалците бяха по-активни през първата част и можеха да поведат в 32-ата минута, когато Марио Руи центрира в наказателното поле, топката рикошира в крака на Калдара и след това срещна напречната греда. Две минути след това Кришито препречи пътя на Пици и домакините поискаха дузпа, но не получиха такава. До края на полувремето италианците доминираха, но не успяха да стигнат до гол във вратата на Руи Патрисио.

„Мореплавателите“ стартираха чудесно второто полувреме, повеждайки в 48-ата минута с гол на Андре Силва след грешка на Калдара и пас на Брума. Пет минути по-късно Бруно Силва бе близо до това да удвои аванса на домакините, но Донарума изби с вещина удара му в корнер. Португалците продължиха да доминират и в 68-ата минута италианският страж трябваше отново да се намесва след шут на Пици. „Адзурите“ се опитаха да натиснат в края, но отново домакините имаха по-добро положение за гол в 85-ата минута, когато Донарума спаси удар от близка дистанция на Ренато Санчес.

След успеха си Португалия има 3 точки, а Италия остава с 1 точка след два изиграни мача в групата. В следващия кръг европейските шампиони гостуват на Полша на 11 октомври, а ден по-рано „скуадра адзура“ ще мери сили с Украйна в контрола.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА