Last news in Fakti

11 Септември, 2018 11:57 4 083 9

Защо се стигна до скандала със Серина Уилямс?

  • уилямс-
  • правила-
  • скандал-
  • us open-
  • съдия-
  • финал

Различни закони объркват състезателките, смятат специалисти

Финалът при жените на US Open между Серина Уилямс и Наоми Осака се запомни с голям скандал. 20-годишната японка триумфира с 6:2, 6:4 за пръв път в турнир от Големия шлем. Знаменитата американка пък получи две наказания, както и глоба от общо 17 000 долара.

Серина влезе в жесток спор със съдията и си позволи да го обижда. Американката бе бясна заради наказанията, които ѝ наложи реферът. А той направи това заради получени указания от треньора Патрик Муратоглу.

Дни след края на срещата специалисти не спират да обсъждат случилото се и как се е стигнало до него. Истината е, че правилата за указания от треньорите по време на мачове при мъжете и жени са много различни.

В мъжкия тенис законите са ясни - треньорите нямат право да дават абсолютно никакви указания на своите тенисисти по време на мачове. Това е валидно независимо дали става дума за двубои от Чалъндж турнири, от АТР турнири или от турнири от Големия шлем.

Докато при жените правилата са доста различни. Треньорите могат да дават указания на състезателките си по време на мачове. Но... Това е забранено единствено в двубои от турнири на Големия шлем. Какъвто е US Open, където се заформи скандалът със Серина Уилямс.

Голяма част от специалистите се обединиха в мнението, че правилата за мъжете и жените трябва да бъдат еднакви. Което ще означава, че вече указания на женски мачове не трябва да се дават и на двубои от WTA турнири, което досега беше разрешено. Водещите имена в този спорт признаха, че може да се случи объркване сред състезатели и треньори именно заради това, че през по-голямата част от сезона случаи като този със Серина Уилямс и получените указания от Муратоглу са разрешени.

Дискусиите тепърва ще продължат, но все повече хора са на мнение, че трябва да има промяна в правилата на женския тенис относно съветите от треньорите по време на мачове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    32 3 Отговор
    Диалогът на тази снимка - Що са ядосваш ма? Взимам стероиди брат, как ше губя на няква азиатка!!!XD
  • 2 биомутант

    47 2 Отговор
    Аре ве "объркване" тая да не е от вчера на корта и на такъв турнир ? Истината е че полудя от това, че я бият и не можа да го понесе! А най-много се смях от мненията, че решенията били расистки хахаха .....а партньорката и е с японско-хавайски произход !!! Голям смях пада със сърдитите негра и тоя "расизъм" ;))
  • 3 Татко ти

    28 4 Отговор
    Крайно време е на братята Уйлямс да им спрат допинга.Не издържат вече на големия зор,вижда се.
  • 4 Голям Слон

    29 3 Отговор
    :-)

    Мъж падна от жена. Асматици получовеци нямат място в тениса. Не, не, не зобят. Плюскат направо.
  • 5 Иван

    20 1 Отговор
    Тестостерона на тази и е в повече и не може да си контролира нервите :)

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 мъдержич

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    също както онази бегачка Кастор Семеня - гледаш и се чудиш какво е това - не е чист мъж, не е и жена - остава да е от новите полове...

    Коментиран от #8

  • 8 ЦСКА умре

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "мъдержич":

    А ЦСКА УМРЕ, АЛЕ, АЛЕ, АЛЕЕЕ!
  • 9 О Чудих се на Стойнев

    0 0 Отговор
    И защо Григор Димитров и Антъни Иванов не са споменати в тая статия???