12 Септември, 2018 09:24 1 205 12

Кралев: Можем да построим стадион за 2 години

  • кралев-
  • стадион-
  • национален отбор-
  • българия-
  • борисов

"Условието е националният отбор да продължи с доброто си представяне", заяви министърът

Спортният министър Красен Кралев потвърди възможността България да се сдобие с нов футболен стадион за 100 милиона лева. Кралев гостува в сутрешния блок на Нова телевизия и говори за трите световни първенства, които се провеждат у нас в рамките на седмица - по волейбол, художествена гимнастика и по гребане. Той бе запитан и за плановете за нов стадион, като постави срок за завършване на идеята, ако тя бъде одобрена.

"Помогнахме за изграждането на тревна настилка, на трибуни, на осветление. Ред е и на националния отбор по футбол. Когато има добро представяне, съвсем естествено е да ги стимулираме и да ги подпомогнем. Те сами направиха много. БФС изгради със средства от УЕФА страхотна база, в която националите могат да се подготвят. Хубаво е за българските зрители да има един нов национален стадион, който да отговаря на международните стандарти. Това е възможно, след като премиерът пое ангажимент. Може много бързо да бъде построен със стегнат организация. От отпускането на средствата в рамките на максимум две години може да бъде факт този стадион. Все пак имаше едно условие – националният отбор да продължи с доброто си представяне и да бъде постоянен. Тогава тази стъпка ще бъде направена", коментира Кралев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крадец

    21 0 Отговор
    Ний стадион може да имаме,ами държава не знам ще имаме ли тогава !

    Коментиран от #2

  • 2 ЦСКА умре

    2 18 Отговор

    До коментар #1 от "Крадец":

    Докато глупака Радев е на власт, България никога няма да е световен шампион по футбол.
  • 3 😄😄😄

    6 1 Отговор
    А за това време и тези пари, колко детски градини могат да се построят?
  • 4 БОДИЛ

    5 5 Отговор
    Що не като има кой да ги даде ??? Наливай Борисов 100 милиона в стадиона , а работещите хора във важни звена като ВВС, НСО, ДАНО , КНОПИ, ВОЕННИ да служат всеотдайно и отговорно на народ и Родина за една средна заплата !!!?????? Че то магазинерката и шофьора я вземат, без магистратура и квалификации над нея !! Срам и резил за спортистите да има ,а за националната ни сигурност трохи.....хората там са смачкани и под нивото си , обезверени и без развитие професионално заради тъпия израз : "няма пари от бюджета " !!!!?????
  • 5 БОДИЛ

    4 4 Отговор
    Що не като има кой да ги даде ??? Наливай Борисов 100 милиона в стадиона , а работещите хора във важни звена като ВВС, НСО, ДАНО , КНОПИ, ВОЕННИ да служат всеотдайно и отговорно на народ и Родина за една средна заплата !!!?????? Че то магазинерката и шофьора я вземат, без магистратура и квалификации над нея !! Срам и резил за спортистите да има ,а за националната ни сигурност трохи.....хората там са смачкани и под нивото си , обезверени и без развитие професионално заради тъпия израз : "няма пари от бюджета " !!!!?????
  • 6 О.Р.

    11 0 Отговор
    Мераци за бързо крадене.
  • 7 Ники

    1 4 Отговор
    Аз пък смятам , че стадиона трябва да е приоритет ... значи .. държавата рязко няма да се оправи , ама срамът дет и аз изпитвам като ходя не международни мачове тук поне може да спре ... са излагация как само ние в цяла Европа един приличен стадион нямаме ... Детските градини са ОК гледам напоследък доста са и в доста добри състояния аз в такива не съм расъл и говоря за държавните .. Стадион ни трябва и то трябваше да го имаме отдавна ... а за тоя с националната сигурност .. там ще му кажа , че тия дето за тях говори сигурно ходят със зарядните в джоба щото батерийте на телефоните им падат 3 пъти на ден от цъкане .. И за тия неща трябва икономика ... ама за тъпия Стадион трябва да се намерят там една сума пари и да се направи и да се приключи .. после може и да се избие и на печалба да се излезе ... Не ми пука дали е преди избори или популизъм , само да стегнат и да направят нещо дето и аз ще го ползвам и сина ми и ще се кефя ... !!!!!!!!!!!
  • 8 Добруджанец

    8 0 Отговор
    Още едни пари, които заяви селянина, че ще бъдат изхарчени в София- разбира се! - Други градове няма и там нужди няма. Да му ХХХХ майката на онзи тъпан от Банкя. И твоята майка също Кралев! - Язък че си от Варна. Борисов ти съсипа града а ти стой и гледай
  • 9 дребен човечец

    6 3 Отговор
    Ти кажи защо не сте погнали ТИМаджийте във Варана, че вече 20 години не могат да достроят СТАДИОН "Щрий Гагарин, който отдавна сме нарекли на името на бившия кмет Киро ДУПКАТА???!!! Според първоначалния план, стадиона трябваше да е по-голям с 30%, сега го заливат и понякога се виждат работещи кранове, но това са 20 години !!! От 20 години гледаме как блатото се пълни с бетон и още няма резултат - КОГА ще налазите ТИМаджийте и ще им дръпнете ушите?? Наитина ли техните проститутки, които навремето събираха компромати за политици са си свършили, толкова добре работата, че няма КОЙ да изреве на ТИМ Варна?!...

    Коментиран от #10

  • 10 Коста

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "дребен човечец":

    Вярно е, че този строеж се забави, но тези 20 години не знам от къде си ги измисли. Макар и с по-бавни темпове, на този стадион строежът продължава, за разлика от други, които бяха съвсем изоставени. Тук все пак се вижда напредък и аз съм оптимист, че скоро ще можем да посрещаме големи футболни мачове на него. Защо не и националите да домакинстват понякога тук във Варна.
  • 11 Пешо

    4 0 Отговор
    ТРЕЙС ще строи стадиона, а Николай Нанков и Лиляна Павлова ще са отговорници за строежа.
  • 12 Уембли

    1 0 Отговор
    До "министърът" ............ Шефче....завърши първо съоръжението в Пловдив, виж какво става във Варна и Русе, защото тук в Англия и селските отбори са по-добри от българските "национали". И да ти кажа "Бомбе"........на всяка една спортна база тук в здравния пункт могат да ти Измукат Сланината от главата, че да почнеш да мислиш. Питай Патронът си какво му се случи в Лондон!? (Избихме му зъбите на Тиквата)