20 Септември, 2018 10:22 1 626 3

Шок в Манчестър: Лион победи звездите на Гуардиола

  • футбол-
  • манчестър-
  • лион-
  • манчестър сити-
  • шампионска лига-
  • победа-
  • звезди-
  • олимпик лион
Шок в Манчестър: Лион победи звездите на Гуардиола - 1
Снимка: Twitter

Манчестър Сити започна сезона в Шампионската лига със загуба на собствен терен. Един от лидерите в Англия падна с 1:2 от Олимпик Лион. Резултатът откри французина в атака Максуел Корне в 26-ата минута, а това шокира трибуните на "Етихад Стейдиъм". В 43-ата минута Набил Фекир направи 2:0 за "хлапетата" с почти безгрешен изстрел. В 67-ата минута Бернардо Силва намали разликата, но за повече звездите на Пеп Гуардиола нямаха сили.

Срещата на "Етихад" започна с далечен удар към вратата на домакините, с който французите показаха, че са дошли за победа. В десетата минута дойде и първата опасност пред рамката на Антони Лопеш. Рахийм Стърлинг опита точността на своя шут след пробив отляво, но топката се спря във външната страна на мрежата.

В 24-ата минута Стърлинг отправи шут към вратата на гостите, но Лопеш улови без проблеми. Само 120 секунди след това обаче дойде и първото попадение срещу домакините. Хубав пробив на Набил Фекир отляво завърши с ниско центриране, последва грешка на Фабиан Делф и Максуел Корне намери мрежата - 1:0.

Шокираните "граждани" се опитаха да наложат натиск, който обаче доведе до едно безпроблемно спасяване на Лопеш и до отменен гол на Бернандо Силва заради засада на Стърлинг. В 41-ата минута Габриел Жезус поиска 11-метров наказателен удар за Сити, но реферът прецени, че няма основание да отсъди такъв. В 43-ата минута трибуните в Манчестър бяха смълчани за втори път - Фекир матира Едерсон за 2:0 със смразяващ изстрел в долния ляв ъгъл.

В 67-ата минута резервата Льорой Сане демонстрира класата си. Нямаше кой да спре германеца по лявото крило, а след последвалия пас Бернардо Силва намери далечния ъгъл с много добър изстрел - 1:2. Пет минути след попадението Сане направи нова каскада от финтове, а завършекът дойде от крака на Серхио Агуеро, но Лопеш отново улови. Кун се бе появил в игра в 63-ата минута на мястото на Жезус.

Към края Едерсон веднъж си "игра с огъня", но се размина с "наказание" от страна на французите, а Агуеро прати снаряд покрай целта. Така с актив от 20 удара по посока на вратата, но само един ефективен, Манчестър Сити стартира със загуба сезона си в Шампионската лига.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    3 1 Отговор
    Ох... а в 40 минута неотсъдена дузпа за Лион след удар към вратата и явно отклоняване на топката с ръка? В 60 минута Мемфис сам срещу вратаря и нацели гредата? Защо само за Сити пишете?
    Шок ще е за тези, които не разбират. Не случайно Сити станаха първия отбор с 4 поредни загуби в ШЛ, а Лион е отбор с традиции в ШЛ в 21 век
  • 2 Носталгия

    2 1 Отговор
    Липсват ми годините, когато футбола не беше чак толкова пари, пари и пак пари. Когато Милан бяха фактор, Депортиво, Валенсия, Лион почти винаги се срещаше с ПСВ и т.н. сигурно преди 10-15г беше това...
  • 3 abv

    2 0 Отговор
    Жалко , че не взехме Фекир в Ливърпул. Провалил се на медицинските прегледи, ала бала гол и асистенция.