20 Септември, 2018 12:17 1 195 0

Бенфика не оказа съпротива на мощния Байерн

  • байерн мюнхен-
  • бенфика-
  • шампионска лига-
  • футбол-
  • мач
Бенфика не оказа съпротива на мощния Байерн - 1
Снимка: БТА/ AP

Бенфика не успя да надвие Байерн Мюнхен за пореден път. "Орлите" от Лисабон загубиха с 0:2 у дома в мач от първия кръг в група "Е" на Шампионската лига. Точни за баварците бяха Роберт Левандовски в 10-ата минута и Ренато Санчес в 54-ата. Португалецът се възползва от шанса да започне като титуляр и наказа бившия си отбор след перфектна многоходова комбинация на германския гранд.

Бенфика вече има 3 равенства и 6 загуби срещу Байерн в евротурнирите. Последният път, когато се срещнаха, двата тима се изправиха един срещу друг в Шампионската лига през сезон 2015/16, когато баварците се наложиха с общ резултат 3:2 на 1/4-финалите.

Тази загуба е осма поредна за португалците в турнира, а в последните си 6 мача отборът дори не успява да отбележи гол.

През миналия сезон Байерн стигна до полуфиналите в турнира, отпадайки драматично от бъдещия шампион Реал Мадрид, докато Бенфика се провали в груповата фаза и остана на последното място. В състава на португалците настъпиха доста промени и надеждите са за далеч по-добро представяне тази година. Байерн пък запази ядрото си и е амбициран с новия наставник Нико Ковачда извърви пътя до финала на “Wanda Metropolitano”.

И двата отбора стартираха уверено сезона в собствените си първенства и са начело в класирането, а Байерн единствен е с пълен актив след третия кръг в Бундеслигата.

Началото бе равностойно, като съперниците се стремяха бързо да отнемат топката и да търсят извеждащи пасове по фланговете. Класата на Байерн си пролича в 10-ата минута и перфектно организирана атака завърши с попадение във вратата на Бенфика. Рибери намери спринтиращия Дейвид Алаба, който центрира точно към Левандовски, а полякът финтира бранител в червено преди хладнокръвно да открие резултата.

В 14-ата минута баварците можеха да нанесат втори удар, с който да отчаят домакините. Кимих много хитро изведе Робен, но вратарят Влаходимос излезе навреме и смути холандеца, който шутира в аут. Байерн определено се чувстваше много комфортно на терена и в 21-ата минута имаше нова голова възможност, но Хамес не успя да засече топката след поредния пробив на Ариен Робен.

Бенфика бързо си върна самочувствието и започна да задържа топката по-продължително. В 28-ата минута Салвио принуди Мануел Нойер да прави първото си важно спасяване в мача, но след това отново Байерн беше отборът, който контролираше ситуацията на терена. Малко преди почивката Рибери подаде на Робен и той трябваше само да преодолее Влаходимос, но заложи на силата и сбърка.

Бенфика поиска дузпа в 43-ата минута, когато останаха съмнения, че Черви беше повален в наказателното поле от Йошуа Кимих, но Антонио Матеу Лаос не се съобрази с опозицията на домакините.

По-добрата игра на Байерн продължи и след почивката, а Ренато Санчес се разписа срещу отбора, който го направи известен. Португалският национал сам постави началото на головата атака в 54-ата минута. Тя премина през Рибери, а Алаба направи втора асистенция, пращайки топката на крака на непокрития Санчес, който в знак на уважение към Бенфика не се зарадва на гола.

В следващите минути Бенфика пропусна две положения, с които можеше да върне интригата, но като цяло домакините не показаха, че имат сили да се противопоставят на Байерн. В 69-ата минута гол на резервата Серж Гнабри беше отменен, а в последния четвърт час мюнхенци успокоиха темпото и не дадоха възможности на Бенфика да направи нищо интересно в офанзивен план.

В следващия кръг Байерн ще посрещне Аякс на "Алианц Арена", а на Бенфика предстои тежко гостуване на АЕК в Атина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА