21 Септември, 2018 11:53 639 0

Фалстарт за Ивелин Попов в Лига Европа

  • лига европа-
  • футбол-
  • ивелин попов-
  • мач-
  • шампионска лига

Националът Ивелин Попов влезе в игра за около 20 минути за Спартак (Москва) при загубата с 0:2 от Рапид (Виена) в първи мач от група "G" на Лига Европа. Той се появи като резерва, но домакините от Австрия вече си бяха осигурили добър аванс след автогол на Артьом Тимофеев и попадение на Томас Мург, пише sportal.bg.

Рапид влезе в двубоя със самочувствието на отбор, който не загуби нито едно от последните си 5 домакинства в евротурнирите. Медиите в Австрия пък припомниха сблъсъците между двата тима във втория кръг на вече несъществуващия турнир КНК през сезон 1967/68, когато "зелено-белите" излязоха крайни победители с общ резултат 2:1.

Спартак отпадна в квалификациите на Шампионската лига от ПАОК, а в последните дни скандалите в клуба не спират. Доскорошният капитан Денис Глушаков и защитникът Андрей Ешченко си позволиха да харесат в социалните мрежи стихче, в което беше осмян старши треньора Масимо Карера, и това доведе до отстраняването им от първия тим.

В началните минути крилото на Рапид Андрей Иван, който доскоро беше футболист на руския Краснодар, опита няколко интересни пробива, но бързо инициативата премина на страната на Спартак. Тимофеев стреля в ръцете на вратаря, а след това Кнасмюлнер от домакините нанесе силен удар извън наказателното поле, който мина близо до гредата. Последваха равностойни минути, в които битката се водеше в средата на терена и никой от съперниците не успяваше да вземе надмощие. Централният нападател на Спартак Зе Луиш оставаше изолиран, а в 32-ата минута си изкара и жълт картон за спор с арбитъра. Малко преди почивката футболистът от Кабо Верде комбинира с Роча, но защитник на домакините се намеси с шпагат и опасността отмина.

Рапид поведе в 50-ата минута с доста странен гол. Мерт Мюлдюр стреля с глава след центриране от корнер, а Тимофеев и вратарят Максименко взаимно си попречиха, позволявайки на топката да влети във вратата. В 56-ата Фернандо уцели гредата и това беше най-доброто положение за Спартак от началото на двубоя.

В 68-ата минута Мург се отскубна при контраатака на домакините, преодоля Максименко и лесно прати топката в опразнената врата - 2:0. Ивелин Попов влезе в 73-ата минута на мястото на Педро Роча, а Александър Самедов замени Ломовицкий, но вече беше късно за обрат. Рапид не позволи да се стигне до нищо по-опасно пред вратата на Щребингер, освен един удар на Зе Луиш, и заслужено взе трите точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА