23 Септември, 2018 15:19 8 653 22

Безмилостен Джошуа приспа смелия Поветкин пред 90 000 зрители (СНИМКИ)

  • антъни джошуа-
  • александър поветкин-
  • бокс-
  • двубой-
  • световни титли-
  • стадион уембли

Дългоочакван сблъсък за три от четирите световни титли в дивизията се случи на Уембли

Безмилостен Джошуа приспа смелия Поветкин пред 90 000 зрители (СНИМКИ) - 1

Новият хегемон в тежка категория Антъни Джошуа (вече 22-0, 21 КО) нокаутира безмилостно руската машина Александър Поветкин (34-2, 24 КО)пред около 90 000 зрители на “Уембли” в дългоочакван сблъсък за три от четирите световни титли в дивизията, пише Sportal.bg.

Поветкин изигра много солидно първите шест рунда и дори вероятно имаше предимство в бойните карти на съдиите, преди бомбардировката от страна на Джошуа - десни крошета, леви прави и ъперкъти - да го прати в нокдаун.

Претендентът се изправи, но секунди след това нова порция десни крошета го разлюля отново и точно преди да падне, съдията на ринга отсъди технически нокаут в 1:59-ата минута от седмия рунд!

Веднага след края на срещата на ринга Джошуа сподели, че няма никакъв проблем да срещне Дионтей Уайлдър за обединяващ дуел за всички световни титли и призова феновете да изберат следващия му опонент.

Един от подгряващите мачове завърши разочароващо с отказване поради контузия на Дейвид Прайс след четири рунда срещу Сергей Кузмин. Друг такъв сблъсък - между Лорънс Околи и Мати Аскин за престижната британска титла - се превърна в истински фарс и вероятно бе най-ужасяващото представление в историята на PPV. Все пак Люк Кембъл донесе радост на британските фенове с убедителния си успех над Иван Менди.

ПЪРВИ РУНД

В началото на двубоя Поветкин използваше много ескиважи и се държеше на дистанция, като Джошуа също беше предпазлив и пласираше само леви прави в тялото, преди 1:30 минути преди края да поразтърси съперника с ляво кроше в главата. Руснакът също успя да пласира ляво кроше, макар и късо, когато най-накрая влезе в близка дистанция. В последните секунди обаче Поветкин разклати Джошуа с комбинация ляво кроше и десен прав, с което даде заявка за спечелване на рунда и сериозно притесни феновете на британеца.

ВТОРИ РУНД

Поветкин отново започна силно и разкървави носа на Джошуа с редица леви прави и едно ляво кроше, а шампионът единствено пробваше леви прави в тялото на руснака. Защитата на Поветкин не бе най-добрата възможна и той получи ляво кроше в главата, но не бе особено притеснен от този факт, тъй като продължаваше да стои отлично на ринга и да бъде по-експлозивен. В последните секунди на рунда Джошуа все пак вкара ляв прав и се опита да убеди съдиите, че не заслужава да отстъпва в бойните им карти.

Безмилостен Джошуа приспа смелия Поветкин пред 90 000 зрители (СНИМКИ)

ТРЕТИ РУНД

Джошуа пласира ранен десен ъперкът, но не чист, а Поветкин отговори с ляво кроше, като малко по-късно двоен опит за такъв тип удар бе париран от британеца, който потърси и отново клинч. Джошуа бе по-предпазлив в този рунд и в самия му край вкара десен прав, като за първи път от началото на мача изглеждаше сякаш не е в постоянна беда от атаките на Поветкин, които и не бяха толкова чести и експлозивни, колкото в предишните 6 минути.

ЧЕТВЪРТИ РУНД

Джошуа разкървави лявата вежда на Поветкин с чудесен десен ъперкът и дясно кроше, а в същото време вече започваше да изглежда повече като боксьорът, който контролира събитията на ринга. Атаките на руснака вече биваха изцяло парирани от Джошуа, който сякаш вече ги разгадаваше, а в същото време пласира и няколко прави в тялото, за да спечели за първи път отчетливо някой от рундовете.

ПЕТИ РУНД

Петият рунд бе равностоен, като Поветкин успя да пласира къс ляв ъперкът, но заграждаше успешно Джошуа, който пък се отчете с няколко леви прави в тялото.

Безмилостен Джошуа приспа смелия Поветкин пред 90 000 зрители (СНИМКИ)

ШЕСТИ РУНД

Джошуа за първи път бе по-активният от двамата от самото начало на рунд, но атаките му бяха прекалено ограничени — десен прав и десен ъперкът, последвани от 2-минутна пауза и чак тогава ново дясно кроше в главата на съперника. Поветкин също се отчете с два леви ъперкъта в главата и тялото на Джошуа, но не можеше толкова успешно да скъсява дистанцията, както го правеше в предишните рундове.

СЕДМИ РУНД

Джошуа демонстрира голямата си класа и собственоръчно обърна развоя на събитията по категоричен начин с безмилостни комбинации от две десни крошета, последвани от леви — десни прави и десен ъперкъти. Поветкин се изправи на "8", но след това отново бе бомбардиран с десни крошета от Джошуа и докато залиташе от въжетата, съдията на ринга реши да отсъди технически нокаут.

Междувременно стана ясно, че Джошуа ще се бие през април 2019-а отново на "Уембли", но срещу още неизвестен опонент. Също така пък официално Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри обявиха дуела си на 1 декември в САЩ.

Безмилостен Джошуа приспа смелия Поветкин пред 90 000 зрители (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирил

    12 4 Отговор
    Петнайсти рунд...дайте видео бре
  • 2 ХА ХА

    11 10 Отговор
    И сега оня ИЗНАСИЛЕНИЯ ЯЗОВЕЦ НЯМА СПИРКА само гледай.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Дони

    21 14 Отговор

    До коментар #4 от "ДО ИЗНАСИЛЕН ЯЗОВЕЦ":

    Ти пък да не си българин ,русоробски лизач.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 СссереМ

    11 9 Отговор

    До коментар #6 от "ХА ХА":

    А ти като се наведеш колко чифта топки виждаш?
  • 8 ТИ СССЕРЕМ У УСТЕТО

    8 8 Отговор
    ХА ХА питай майка си тя е виждала няколко пъти по няколко чифта,че баща ти и той видя веднъж.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Станислав

    28 0 Отговор
    Браво на Поветкин, направи добро представяне! Браво и на непобедимия Джошуа за джентълментското му поведение!
  • 11 vasik atanasova

    5 8 Отговор
    ДИОНТЕЙ ЩЕ ГО ПРЕСПИ НЕГО
    С НА НАЗОБАНИ ДЪРТАЦИ НОЖ ВАДИ
    А КАТО ГО ПИТАТ КАГО С ДИОНТЕЙ
    А ВИКА КЪДЕ Е ДИЛИЯН УАЙТ
    СМЕШКО
    ДА ВЗЕМЕ ДА БИЕ СЕГА И КУБРАТ ПУЛЕВ

    Коментиран от #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 БАРС

    21 4 Отговор
    АБЕ ХОРА КАКВО СТАНА С НАШИЯ КУБРАТ ПУЛЕВ НИКЪДЕ НЕ ГО СПОМЕНАВАТ ВЕЧЕ ЗА ТАКЪВ ДВУБОЙ НА ВИСОКО НИВО ЯВНО НЕ ГО БРЪСАТ И ЗА СЛИВА ВЕЧЕ,ТАКА ШТЕ СИ ОСТАНЕ С ПЛЕЗЕНЕТО НА ЯЗИКА КОГАТО Е В НОГДАУН
  • 15 Имаше шанс Поветкин

    7 6 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Абе имаше шанс , ако го неше ужелил при някоя от атаките друго развитие щеше да има мача!
  • 16 ПДО

    5 5 Отговор

    До коментар #11 от "vasik atanasova":

    Всилке дека са ти пръстените МА ????????
  • 17 Непознат

    14 4 Отговор
    А кобрата се кани да се бие,ще моли за прошка ,ще бъде нокаутиран до вторият рунд.Нашият е много бавен и не носи на бой.

    Коментиран от #18

  • 18 незнайко

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Непознат":

    Прав сте, по добре да не се пробва !
  • 19 1914

    8 2 Отговор
    Поветкин изглежда като две категории надолу сравнение с Джошуа! Като недохранено дете....хахаха!
  • 20 Иван

    9 0 Отговор
    По-интелигентен боксьор от Джошуа досега не е имало и може би няма и да има..
    Остави му 6 рунда за да върви бизнеса ...беше просто ясно, който си мисли друго, значи не вижда детайлите.
    Иначе да Поветкин се мъчеше и за възможностите си даде всичко от себе си за да стане интересно.
  • 21 Шляхтиц

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Това са ГОЛЕМИТЕ ЧОВЕЦИ. И да паднеш, падаш като ГОЛЯМ. На 39 години и Джордж Форман се оттегли от бокса. Но големия си остава голям...............
  • 22 Gordy

    4 0 Отговор
    Браво на Поветкин, не го е страх да го на бият, а Пулев все ще се контузи без бой.