24 Септември, 2018 09:53 1 920 3

България девета в света след загуба от Канада

  • българия-
  • волейбол-
  • канада-
  • първенство-
  • мач-
  • игра-
  • национален отбор по волейбол

България загуби от Канада с 2-3 (19-25, 14-25, 25-21, 25-19, 10-15) последния си мач от 19-то Световно първенство по волейбол. Нашите започнаха неуспешно в първите два сета, съживиха се в третия и успяха да стигнат до тайбрек след отлична игра в четвъртия. В решителната част "лъвовете" нямаха късмет и допуснаха загуба. Така те заеха девето място в крайното класиране на Мондиала.

Българските волейболисти играха потресаващо слабо в първите два гейма. Те рядко успяваха да реализират атака и посрещаха много слабо. Канадците играха уверено и трупаха разлика. В първия гейм резултата стигна до 1-7. Във втория гейм ситуацията беше още по-отчайваща. Канадците дръпнаха с 16-4 и под заплаха беше рекордът на Русия срещу Тунис за най-голяма разлика в гейм на световни първенства.

Тогава Учиков влезе в играта и промени нещата и загубата на гейма не беше толкова срамна - 14-25. Най-лошото беше липсата на желание и емоции от тима на България.

В третия гейм волейболистите ни се засилиха. Учиков, Пенчев и Скримов поведоха обрата. Публиката в залата стана по-емоционална и започна мощно да надъхва момчета. Канадците започнаха да допускат грешки. В края на частта Скримов намери сервиса си и резултатът беше намален след 25-21.

В четвъртата част играта на нашите момчета също беше добра. Учиков нижеше точка след точка. Скримов му импонираше, а Пенчев спасяваше и нападаше неотразимо. В края на гейма доминацията беше пълна и след 25-19 се стигна до тайбрек.

В началото на решителната част доминираха блокадите. Нашите обърнаха от 0-2 до 3-2 и вдигнаха публиката на крака. Тогава Учиков беше блокиран два пъти подред, а Скримов заби в аут по диагонала. Гостите дръпнаха с 5-9 и вече връщане в гейма нямаше.

Хубавата игра в последните три гейма изми срама от първите две части. Канадците просто имаха късмет, че нашите бяха отписали мача. Публиката успя да ни събуди, но късметът в края беше за гостите.

България се класира на трето място в група "G" и това означава девето място в крайното класиране. Това във всеки друг спорт би било успех, но при волейбола нещата стоят другояче.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    3 1 Отговор
    Оставка на цялото ръководство.Защо играем със втория отбор? Къде са Казийски,Соколов, Алексиев и другите?Пропиляват едно уникално волейболно поколение. Ръководството, барабар със треньорите не правят нищо друго, освен да си мерят ......
  • 2 Марадона

    1 1 Отговор
    ТОВА Л..НО КОНСТАНТИНОВ ИМА МНОГО ДРАЗНЕЩО ИЗРАЖЕНИЕ, ЛЪХА НА ОМРАЗА, НАПРАВО НА Л..НА МИРИШЕ, ТАМ Е ПРОБЛЕМА
  • 3 газо

    0 0 Отговор
    Тука пише 9 място!? Вчера по новините казаха 11 място...на кое място сме мама му стара?