Last news in Fakti

26 Септември, 2018 10:22 942 2

ЦСКА преодоля Монтана и продължава за Купата

  • цска-
  • монтана-
  • купата

В един от любопитните сблъсъци от 1/16-финалите на турнира за Купата на България, отборът на Монтана отстъпи пред този на ЦСКА.

Срещата на стадион "Огоста" завърши с успех за "армейците" с 2:0. Автор на първото попадение за победителите стана Евандро, разписал се през вторите 45 минути на двубоя, а в самия край на мача Соу се разписа за 2:0.

Така "червените" постигнаха известен реванш за отпадането си от този опонент през 2014 година, след продължения.

Първото полувреме на двубоя не предложи почти нищо интересно на феновете по трибуните, които се бяха екипирали подобаващо като за почти зимни условия.

Фауловете през първия половин час от мача надхвърляха 30, като това бе показателно за ситуацията на терена.

Играта бе накъсана от непрестанните нарушения, а когато някой от двата тима стигнеше до наказателното поле на опонента си, следваше безадресно центриране или избиване на топката безцелно напред, от страна на съперниковите бранители.

Едно опасно центриране на Евандро - с това можеха да се похвалят столичани преди почивката, пише topsport.bg. Във въпросната ситуация Манолев скочи пред лицето на заелия добра позиция Малинов и на практика му попречи да нанесе добър изстрел с глава. Този на ветерана не беше такъв.

Монтана опитваше да притеснява опонента си с прострелни подавания зад гърба на защитниците в червени екипи към Сергей Георгиев. Следваше обаче фаул срещу футболиста на Монтана, който така и не успя да покаже на какво е способен. Той и Мауридеш, от състава на "армейците", бяха сред най-често фаулираните състезатели на терена.

До почивката, без да е много изненадващо за феновете, голове не бяха отбелязани.

Резултатът беше открит 7 минути след паузата в мача. Тогава Малинов центрира добре от корнер, а Евандро засече кълбото в мрежата с глава.

Последва и първата опасност за домакините, като влезлият като резерва бивш футболист на "армейците" Николай Цветков се оказа очи в очи с вратаря на "червените" Стипица, който спаси изстрела му с крак.

Това бе и последният напрегнат момент в срещата.

Резултатът обаче не се запази непроменен до последния съдийски сигнал, като в последните мигове от даденото продължение Али Соу бе точен за 0:2, след неразчетено излизане на вратаря на Монтана.

Така ЦСКА преодоля по традиция един от неудобните си по традиция опоненти и гледа уверено към 1/8-финалите в надпреварата, а преди това и към дербито с Левски.

Монтана съсредоточава усилията си в битката за промоция в елита и предстоящия сблъсък с Арда във Втора професионална лига.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГМО продукт

    1 4 Отговор
    Подкупни журналисти! Само Вие не разбрахте,че това е Литекс-София.Вече 2 год. се опитвате да манипулирате хората.Как не ви е СРАМ...Морал имате ли? Истината и само истината трябва да пишете.Вече взехте да приличате на БТВ и НОВА.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.