13 Октомври, 2018 11:50 1 000 2

Белгия победи Швейцария с 2:1 в Лигата на нациите

  • белгия-
  • победа-
  • футбол-
  • национален отбор-
  • швейцария-
  • лига на нациите
Белгия победи Швейцария с 2:1 в Лигата на нациите - 1
Снимки: AP/БТА

Националният отбор на Белгия надделя над този на Швейцария в среща от Лигата на нациите, пише Топ Спорт.

Двубоят от Лига "А" в група 2 на надпреварата завърши при резултат 2:1.

Точен за домакините на два пъти беше Ромелу Лукаку, докато за гостите се разписа влезлият като резерва Гавранович.

Обстановката в страната — домакин на мача е крайно напрегната покрай грандиозния скандал за уредени мачове и корупция. Според местните медии, на вниманието на разследващите органи са попаднали 193 трансфера, а броят на арестуваните, сред които има треньори, функционери, агенти и рефери, стигна 93-ма.

Белгия победи Швейцария с 2:1 в Лигата на нациите
Снимки: Xinhua/БТА

Иначе белгийците са в добра серия, а Еден Азар е в прекрасна форма.

Двата тима стартираха успешно в новата надпревара на УЕФА, като постигнаха убедителни победи срещу провалилия се на мондиала Исландия — Белгия с 3:0, Швейцария с 6:0.

Първото полувреме предложи на феновете по трибуните открита и динамична игра от страна и на двата отбора.

Белгия победи Швейцария с 2:1 в Лигата на нациите
Снимки: AP/БТА

За съжаление на запалянковците, в рамките на откриващите 45 минути голове не бяха реализирани.

В предни позиции за домакините правеше впечатление това, че Ромелу Лукаку стоеше сякаш изолиран от играта, очаквайки единствено точни центрирания към себе си, но в никакъв случай не изглеждаше като борещ се за притежание на топката състезател.

Швейцарците стартираха уверено, но с течение на двубоя бяха натикани в половината си от своя опонент.

В дадени фрагменти от сблъсъка швейцарците не излизаха от полето си за 5 до 7 минути без прекъсване, което видимо не се нравеше на Владимир Петкович. Селекционерът на "кръстоносците" не спря да жестикулира край страничната линия, запазвайки обаче каменното изражение на лицето си.

Въпреки скоростта и изобретателността в представянето на лидера на домакините Еден Азар, до промяна в нулевото равенство така и не се стигна преди почивката.

В 58-ата минута резултатът беше открит, като с диагонален удар Лукаку не остави шансове на блестящия до този момент Зомер.

В 76-ата минута на двубоя, появилият се на терена едва няколко минути преди това Гавранович изравни резултата, връщайки тима си в срещата.

Шест минути преди последния сигнал обаче вихрена акция на домакините завърши с чудесно двойно подаване между Мертенс и Лукаку, като последният оформи оказалото се и крайно 2:1.

Така Белгия излезе на върха в класирането, като е ясно, че битката за първото място в групата ще бъде решена именно в директните мачове между тези съперници. Исландия е с две загуби.

Белгия победи Швейцария с 2:1 в Лигата на нациите
Снимки: Xinhua/БТА


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.