Last news in Fakti

14 Октомври, 2018 10:13 1 962 2

България стигна до обрат срещу Кипър

  • българия-
  • кипър-
  • обрат

България постигна важна победа при домакинството си на Кипър в среща от Лигата на нациите.

Двубоят от Лига С, Група 3 на надпреварата на стадион "Васил Левски" завърши с успех за "лъвовете" с 2:1.

Точни за победителите бяха Кирил Десподов и Тодор Неделев. И двамата се разписаха през вторите 45 минути, след като преди почивката съставът изоставаше в резултата с гол на Кастанос.

България излезе единствено за победата в този мач, като тя остави "лъвовете" начело в групата. Момчетата на Петър Хубчев имат пълен актив от девет точки, след като победиха Словения и Норвегия в предишните си мачове. Кипърците имат една победа и са с три точки.

Първото полувреме стартира по чудесен начин за българските национали, които натикаха опонента си в половината му и започнаха да го атакуват масирано.

Още преди да са изтекли и 15 минути, българските състезатели вече бяха достигнали до 70% владение на топката, като обаче не можеха да се похвалят с точен завършващ изстрел.

Правеше впечатление, че "лъвовете" разгръщаха атаките си по крилата, след което търсеха центриране към Попов или Краев. Именно при една подобна акция на домакините, младият талант на тима опита технично отиграване със странична ножица, но кълбото се отби в тялото на бранител.

Малко по малко гостуващият отбор забелязваше празни пространства и откриващи се пролуки в защитата ни и на моменти опитваше да се възползва оптимално от тези слабости в постройката на опонента си.

В средата на полувремето Пиерос получи добра възможност и стреля, но ударът му бе избит в корнер. След това се наложи на Пламен Илиев да се намесва и след изстрел от свободен удар. Младият вратар демонстрира класата си и се справи с трудната ситуация.

Четири минути преди почивката Кипър организира може би най-добрата си и бърза атака в срещата, последва центриране към Кастанос, който засече технично топката от въздуха, пращайки я в мрежата на България за 0:1.

Ивелин Попов можеше да поднесе бърз и неприятен отговор на съперника при последната ситуация за първите 45 минути, но до реализирането на изравнителен гол така и не се стигна.

През вторите 45 минути България стигна до мечтания от феновете обрат.

Това се случи след две чудесни атаки за тима ни, като първо в центъра на вниманието попадна Десподов, а малко след това блесна и геният на Неделев.

Първо футболистът на ЦСКА засече с глава по брилянтен начин пас на Страхил Попов. Номер 19 в редиците на "лъвовете" се извиси над всички бранители, като очевидно ги надскочи с поне двайсетина сантиметра.

Последвалата бомба по диагонала на Тодор Неделев само потвърди очевидното за всички фенове на трибуните тази вечер - че България е с класа над своя гост.

Така страната ни остава все така убедителна срещу този опонент, като има сериозно преимущество в преките сблъсъци с Кипър. "Лъвовете" имат пет победи от последните шест мача.

България има вече седем домакински победи в последните си осем срещи на стадион "Васил Левски". В тях само Франция успя да спечели в София с 1:0, а "лъвовете" победиха тимове като Холандия и Швеция в последните квалификации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 681 БГ

    4 2 Отговор
    Националите са Като умрели кучета ! Футбола е мноооого далеч от тях !!!! Нямаме футбол !!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.