14 Октомври, 2018 12:40 1 426 3

Холандия разгроми Германия в Лигата на нациите

  • футболен мач-
  • холандия-
  • победа-
  • германия-
  • футбол-
  • лига на нациите

Холандия се доближи на точка до лидера в Група 1 Франция

Холандия разгроми Германия в Лигата на нациите - 1
Снимки: AP/БТА

Отборът на Германия отново стъпи накриво в турнира на УЕФА Лига на нациите. Бундестимът загуби визитата си на Холандия на "Йохан Кройф Арена" с 0:3. Успехът донесоха Върджил Ван Дайк, Мемфис Депай и Жоржиньо Вайналдум.

"Лалетата" бяха "подарили" инициативата на своя съперник в началото на мача, но с течение на срещата, това коренно се промени. Въпреки това, Мемфис Депай имаше възможност да открие резултата още в 3-ата минута, когато влезе на скорост в наказателното поле и се изправи очи в очи с Мануел Нойер, но топката достигна първо до вратаря и той я улови. Малко след това, Томо Вернер получи много хубав пас в наказателното поле и веднага стреля, но топката премина встрани от целта. Три минути по-късно, Томас Мюлер нанесе мощен шут към Силесен от движение, но вратарят направи страхотно спасяване.

Холандия разгроми Германия в Лигата на нациите

В 30-ата минута, Върджил Ван Дайк засече с глава центриране от корнер и отблизо мушна топката във вратата на Нойер за 1:0. След гола, холандците доста се активизираха. Вайналдум бе изпуснат от защитата на Германия и веднага нанесе топовен удар, но топката прелетя на сантиметри от страничния стълб, а отговорът на Бундестима не закъсня. Томас Мюлер обаче не успя да насочи добре топката при хубавия си удар отблизо и тя премина встрани от целта. Малко след да изтекат редовните 45 минути, Мемфис Депай отправи удар с глава към Нойер, но кълбото не срещна очертанията на вратата.

Още със започването на второто полувреме, Хумелс опита да изненада Силесен, отправяйки опасен удар с глава към вратата, но Бадел успя да избие кълбото с тялото си в последния момент. В 64-ата минута, влезлият като резерва Лерой Сане внесе и повече живец в отбора на Германия. Той навлезе към наказателното поле след невероятна индивидуална игра и шутира, но топката бе блокирана от защитник на "лалетата" и излезе в корнер. Секунди по-късно, отново той бе в центъра на събитията, но този път доста разочарова с изпълнението си, тъй като топката прелетя покрай дясната греда.

Холандия разгроми Германия в Лигата на нациите

В 70-ата минута, Дракслер блесна със страхотно воле отблизо, но топката отново не попадна в очертанията на вратата.

Шест минути по-късно, Мемфис Депай отправи удар от движение към Нойер, но вратарят бе на мястото си и отрази изстрела по най-добрия начин. В 87-ата минута, интригата на "Йохан Кройф Арена" приключи, след като бившият футболист на Манчестър Юнайтед се разписа за 2:0, след като получи перфектно центриране от Промес и се промъкна зад защитата, оставяйки Нойер безпомощен.

Холандия разгроми Германия в Лигата на нациите
Снимки: AP/БТА

В 91-ата минута, Депай изпрати топовен шут към вратата, но разтресе гредата. В последните секунди от мача, Вайналдум направи резултата 3:0 и изведе "лалетата" до историческа победа, тъй като в последните 100 години холандците не са записвали толкова резултатен успех над този съперник.

След тази победа, Холандия се доближи на точка до лидера в Група 1 Франция, събирайки актив от 3 пункта. Германия пък остава на последната позиция с една.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Мършата

    5 0 Отговор
    За какво пуска да играят Томас Мюлер, Марк Ут и Юлиян Брант?! Марк Ут и Юлиян Брант нямат вкарани голове от началото на сезона! Говорим за седем мача!!! Томас Мюлер се намира в хронична голова суша!!! Какво да очакваме!?
  • 3 LCI

    3 0 Отговор
    Не съм специалист относно футбола, но като футболен лаик и умерен симпатизант на Германия, ще споделя, че според мен, сегашната игра на Германия, при настоящия треньор, вече е тотално разгадана и разузната, поради което и не представлява никакъв особен проблем за средно силен отбор да победи бившия световен шампион!
    Поздравления за холандците и напълно заслужената им победа!