16 Октомври, 2018 13:03 1 806 2

Петър Хубчев отвърна на норвежката атака

  • хубчев-
  • българия-
  • норвегия-
  • атака-
  • лига на нациите-
  • бавене-
  • отговор

"Не разбирам, защо говорят тези неща", заяви националният ни селекционер

Националният селекционер Петър Хубчев даде официална пресконференция преди срещата от Лигата на нациите срещу Норвегия, която е днес от 21:45 часа на стадион "Улеваал". На нея той коментира и появилите се днес обвинения от треньора на скандинавците, че българските футболисти обичат да лежат по терена, бавейки времето. Ето какво каза Хубчев на брифинга:

"Това е глупаво. Не разбирам, защо говорят тези неща. Нямаме желание да коментираме тези неща. Обръщаме внимание на задачите на терена. С друго не се занимаваме. Виждате го и от поведението ни", каза Хубчев, давайки коментар по обвиненията от норвежка страна, че "трикольорите" са печелили прекалено много време в първия мач.

"Всички играчи са здрави. Изключението е Боби Цонев. Доколко са уморени, най-добре ще се види утре на мача. Ситуацията е променена след тези три мача. С оглед на точките, може би е важен мач, но не по-важен от следващите два. Не бих се ангажирал да ви кажа колко точно, но при всички положения ще има промени. Нашият стремеж е да изградим нещо като стил. Не с 3 или 4 мача да се представим по този начин, а с много повече. В същото време ще е глупаво, ако не се съобразяваме с конкретния противник. Не само от изказванията, но мисля, че ще бъдат много по-агресивни. Очакваме го. Само че, ние не трябва да бягаме и да се страхуваме. Най-доброто противодействие е ние също да бъдем толкова агресивни в единоборствата. Само това ще ни помогне", добави той.

"Най-много ме притеснява мощта, този силов футбол, който изповядват. На това трябва да се обърне голямо внимание и да се отговори със същото. Няма как да се заблудим, че с 3-4 мача всичко е ОК. Ако загубим 3-4 мача, ще четем точно обратното. Реакцията на другите отбори показва, че сме станали дразнители за тях. Аз бих подходил по друг начин. Ние уважаваме всички противници, но няма да отстъпим от нашите си принципи. В първите три двубоя най-много сили хвърлихме срещу Норвегия. Срещу този мощен отбор, чисто физически, беше най-трудно. Поне аз така го усетих от пейката", каза селекционерът на България.

"Не съм чел изказването на треньора, но ще отговоря под формата на шега. Норвегия забави много повече времето. Всеки тъч беше изпълняван от централния защитник, който взимаше парцал и бършеше топката. Ако изчислим колко забавиха времето, то бе много повече. Но това е само шега", завърши шеговито Хубчев, връщайки се отново към темата с обвиненията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕЕВ

    5 0 Отговор
    БЪЛГАРИ ЮНАЦИ.
  • 2 миш

    3 2 Отговор
    Въпреки победите България има слаб национален отбор-преди 30г. тези футболисти нямаше да играят в А група