21 Октомври, 2018 09:33 1 777 4

Лудогорец свали Левски от върха

  • лудогорец-
  • левски-
  • дерби-
  • аутори-
  • вандерсон-
  • лукоки-
  • костов

Дербито завърши при резултат 2:1 в полза на шампионите

Лудoгорец победи Левски с 2:1 в драматично дерби от 12-ия кръг на Първа лига и оглави класирането. Шампионите вече са на първото място с 29 точки, пращайки "сините" на точка след себе си. Това беше последен мач за бразилския наставник на "орлите" Пауло Аутори, който си тръгва по възможно най-добрия начин - с победа над пряк конкурент за титлата и оставяйки Лудогорец на върха.

Двубоят беше много интересен, като още от началото му футболистите на двата отбора се вкопчиха в здрава битка. Джоди Лукоки откри резултата в 34-ата минута, а Вандерсон удвои в добавеното време на първата част и още до почивката "орлите" взеха комфортен аванс. През първите 45 минути направиха впечатление и колебливите действия на вратаря на столичани Мартин Полачек.

След почивката възпитаниците на Славиша Стоянович бяха като преобразени и играха доста добре. В 54-ата минута Станислав Костов намали резултата с деветото си попадение от началото на сезона в Първа лига, след което Ренан имаше доста работа, но се справи, а веднъж и гредата го спаси.

"Oрлите" започнаха много активно и още в началото се втурнаха да атакуват. В шестата минута Мартин Полачек сгреши, подарявайки топката на домакините, но за негов късмет Клаудиу Кешерю стреля над вратата от изгодна позиция. В 11-ата минута Милош Цветкович посече Натанаел с груб фаул, за което получи жълт картон. Бранителят на "сините" се спаси в ситуацията, тъй като можеше да види и червения цвят.

В 15-aта минута беше първата добра възможност за Левски. Станислав Костов беше изпуснат от Козмин Моци при центриране на Цветкович, но не успя да засече по най-добрия начин с глава. В 28-ата Полачек спаси удар на Марселиньо, след което Лукоки направи опит за добавка, но беше в засада.

В 34-ата минута Лудогорец поведе. Натанаел стреля от границата на наказателното поле, Полачек не успя да улови топката, която попадна право на крака на Джоди Лукоки и той я изпрати в мрежата му - 1:0.
Домакините усетиха, че стража на Левски е нестабилен и отправиха удари от дистанция към него. В 41-ата минута Натанаел пък нацели напречната греда с мощен изстрел от над 20 метра.

В 44-ата Давиде Мариани пропусна да изравни, след като Ренан демонстрира отличен рефлекс и спаси. Колегата му Полачек обаче беше безпомощен и в добавеното време на първата част, когато Вандерсон отбеляза за 2:0.

"Орлите" стартираха силно и втората част. Не беше изминала и една минута, когато удар на Кешерю прелетя в опасна близост до вратата на "сините". След това избраниците на Стоянович заиграха много настървено и в 54-ата минута успяха да намалят резултата. Габриел Обертан подаде към Хали Тиам, който центрира успоредно на голлинията, а пред Ренан голмайсторът на Левски Станислав Костов направи точна добавка - 2:1.

В 64-ата минута Обертан нацели лявата греда, а малко след това отлична намеса на Сисиньо попречи на Костов да изравни.

До края играта доста се накъса с извършването на смените, а и грубостите зачестиха. Съдията Георги Кабаков трябваше да раздава жълти картони поради фауловете, които изобилстваха. В заключителните минути преобладаваха нервите, като дори можеше да се стигне до гоненето на Славиша Стоянович, който реагираше бурно срещу рефера.

В крайна сметка Лудогорец съхрани крехкия си аванс и след победата оглави класирането.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коча с мъдити

    8 8 Отговор
    То левски са били винаги в кереча, едни лудогорвц ги насират, кво остава за локо или едни като цска, левски е дрсня
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 волен сидеров

    6 6 Отговор
    УеФски тръгва на долу без съдии ще им е трудно ,лудогорец са смешна работа особено в защита
  • 4 до Коюа с мъдити

    0 0 Отговор
    Те Лудогорец и ЦСКА-Софич насират.