21 Октомври, 2018 17:01 3 341 15

Гриша Ганчев с атака срещу Лудогорец

  • ганчев-
  • лудогорец-
  • цска-
  • емблема-
  • мол види

"Нямаше никакъв смисъл да плащаме за емблемата", заяви собственикът на ЦСКА

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев за пореден път нападна Лудогорец, с чието ръководство е в обтегнати отношения от години. В интервю за предаването "Код Спорт" по ТВ+ бизнесменът обясни, че премиерът на Унгария Виктор Орбан е присъствал на мача между Лудогорец и МОЛ Види в Шампионската лига през юли, за да не може унгарският отбор да бъде ощетен от съдиите.

За пореден път Ганчев загатна и, че българският шампион плаща на съдиите.

"Ние не воюваме с никого, те воюват с нас. Ние сме в окопа и драпаме, сложили сме големите каски и това е. С кого да воюваме ние? Нито пари имам да плащаме на съдии, нито имам пари да плащам на футболен съюз. И аз се чудя къде са тези органи. Тук разнищиха строителни, ресторантьорски, хотелски, не знам какви фирми. Да заповядат във футбола прокурори, ДАНС-МАНС и да видят. Те чак по Европа го знаят някакъв Караманджуков, че се разнася с едни торби с пари напред-назад по съблекалните, а тук никой го не знае. Премиерът на Унгария Виктор Орбан дойде тук на мача, но на домакинската среща не отиде. Защо? За да не му отрежат главата съдиите", каза Ганчев.

Във въпросния мач с МОЛ Види Лудогорец завърши 0:0 в Разгад, а при гостуването си в Унгария загуби с 0:1 и отпадна във втория предварителен кръг на Шампионската лига.

Според Ганчев след плащането на 8-те милиона лева за емблемата на ЦСКА нищо в клуба не се променя.

"Още преди три години, когато се заехме с ЦСКА, аз и Инджов, беше ясно че трябва да се платят активите и пасивите на старото дружество. За мен нищо не се променя след плащането на емблемата. Както знаете ЦСКА има 15-16 емблеми и аз не знам коя сме купили. Само един от предшествениците е заложил три от емблемите в НАП. Аз дадох дума преди три години, когато се събирахме на "Армията".

"Старият футболен клуб просто не беше възможно да съществува. Това е пределно ясно на всички. Ще ви го кажа, както съм го казвал много пъти досега - когато са се сменяли ръководства и т.н. всеки взима по един печат в джоба и почва да праска анекси и да прави мръсно на този, който го е наследил. Тук не говорим за парите. Едно 15-20 години щяха да се мъкнат едни дела, едни чудесии нон-стоп. Ти чувал ли си за лицето Иван Боладо? Е, този е бил футболист в ЦСКА. Кога е бил - това е отделен въпрос. Аз не го помня, но бил играл 15 минути. В момента има дело, съдят новия клуб ЦСКА за 800 хиляди евро. Там е била една яма, корупционна дупка, която няма запушване".

Собственикът на ЦСКА добави, че продължават плановете за модернизация на базата в Панчарево. По думите му дотук са инвестирани 4 милиона лева, но тепърва трябват още два затревени терена и един закрит.

"За стадиона трябва пак да отидем да говорим с държавата. Не е нормално ЦСКА да плаща 96 хиляди лева на месец. Отделно 250 хиляди лева са данък сгради, такса смет от ползвател. Като съберем тези числа отиват близо 1.5 милиона лева. Колко отбора в А група имат такъв бюджет, а на ЦСКА това е само наема. Ще видим, но поне министър на спорта има нормален човек и мисля, че ще се споразумеем", каза още Ганчев.

Той обясни и защо не работи с Васил Божков, каквато възможност се появи преди няколко години.

"Бяхме правили една среща, г-н Божков не беше убеден дали трябва да се връща в спорта. Това беше цялата история. Но и аз го разбирам - толкова псувни и плюнки е отнесъл. Като гледам мен какво ме правят, представям си него. Свършва мачът и цяла нощ ми пишат, откъде ми знаят телефона "мечки", "тигри", "зебри" и не знам какви - всеки дава мнение. Не съм говорил с Инджов, но ако още малко ми се правят на паисийевци, мога да потърся спасение от рода на Бил Гейтс някой".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кур за Лефски

    18 19 Отговор
    Само така Гриша, мачкай наред

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гагарин

    16 9 Отговор
    на калпавата ракета от баховица, космосът и крив
  • 4 Шоо

    21 5 Отговор
    Ми да беше си стоял у Ловеч. А 8 те милиона са верно за нищо.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Порно

    13 6 Отговор
    Що за наглост да се твърди , че били платени пасивите ? Платиха по малко от 8 милиона , а пасивите са над 30

    Коментиран от #14

  • 9 Кур за цска

    11 5 Отговор
    Това отбор ли е това е кочина
  • 10 Логика

    6 3 Отговор
    Значи по логиката на микренското създание нашия премиер трябваше да бъде на мача в Унгария за да защити отбора ни от съдийските грешки.А такива се видя , че в този мач имаше колкото си искаш и всички бяха срещу Лудогорец.
  • 11 ГНГ

    6 2 Отговор
    Плащал активите и пасивите на старото дружество - хахахахахахха , смешен си джудже, платени са само активите на старото дружество, а уж беше завършил икономика.
  • 12 Чичо

    2 3 Отговор
    Много елементарен прочит на интервюто на Гриша Ганчев!!! Вземете поне го публикувайте цялото, та да могат мислещите хора сами да си изведет важното, а то съвсем не е атака срещу "Лудогорец"!!! Много верни и съществени неща казва Гришата, стига да има кой да ги чуе, ама като гледам какво е извлякъл като есенция т.н. журнаЛИЗЕЦ Ива Стойнев....
  • 13 Жалко за онзи велик отбор

    6 1 Отговор
    Тоя дето бие съдиите в родното място на ЦСКА минус София, т.е. Ловеч, ли е критерий за честност? Жалко за вярващите и великия ЦСКА, който такива желаещи да стават софиянци унищожиха. А иначе 30 млн с плана на Божков за разсрояване не бяха тежест за клуба. Иначе защо не купи емблемата на Юве, които я сменят и на село да каже, че е собственик на Юве?
  • 14 гощо

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Порно":

    Я се съсредоточи и пак прочети статията и после църкай тука! Много църкат тез говеда тука бе!?!? Уж едро животно е говедото а църка като мишка тцтцтцтцтцттцтц...
  • 15 Боко

    0 0 Отговор
    Това са ти отчисления към БСП!