Last news in Fakti

23 Октомври, 2018 10:26 689 1

Камбуров отново е герой за Берое

  • витоша бистрица-
  • берое-
  • обрат-
  • камбуров

Ветеранът донесе победата на старозагорци срещу Витоша

Витоша (Бистрица) поведе и допусна обрат у дома за загубата с 1:2 от Берое в последния мач от 12-ия кръг на Първа лига. Четин Садула (18) изведе „тигрите“ напред в резултата. Добър дебют за гостите записа бившият капитан на Левски Владимир Гаджев, който отлично асистира за първия от двата гола на легендата Мартин Камбуров (37, 89), който донесе трите точки за тима от Стара Загора. 38-годишният нападател има вече 210 гола в елита и 21 само с екипа на Берое. Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро изгледа на живо срещата, след като в следващия кръг "армейците" гостуват на заралии на 27 октомври.

Гостите започнаха по-активно, но постепенно домакините взеха инициативата и поведоха в 18-ата минута, когато Милен Желев допусна грешка в защита. Четин Садула се възползва от това, напредна с топката и преодоля вратаря Душан Перниш за 1:0. Това бе първи гол на "тигрите" от Бистрица срещу този съперник в елита.

Въпреки че домакините отправяха повече и неточно удари, гостите от Стара Загора изравниха в 37-ата минута. Владимир Гаджев блесна още в дебюта си с прекрасен извеждащ пас към Мартин Камбуров, който вкара 209-ия си гол в елита и 20-и за Берое, изравнявайки за 1:1.

Голът вдъхна увереност на Берое и в 41-ата минута Иван Минчев отправи точен удар, но вратарят Християн Василев спаси.

След почивката футболистите на Александър Томаш бяха по-настойчиви в търсенето на победен гол, докато „тигрите“ доста по-рядко поглеждаха в предни позиции, а вратарят им Християн Василев се отличаваше с добри намеси.

Усилията на заралии дадоха резултат едва в края и те стигнаха до пълен обрат в 89-ата минута, когато Иван Минчев центрира от фаул, а Мартин Камбуров с глава се разписа за 1:2. Това бе негов гол №210 в елита и 21-и с екипа на Берое.

След шестия си успех Берое събра 23 точки и е на пет от Левски и ЦСКА, а в следващия кръг приема „червените“ в Стара Загора. Витоша допусна седма загуба и остава на десета позиция с 13 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фарфан

    4 0 Отговор
    Явно футбола е разделен на можещи и неможещти!