28 Октомври, 2018 06:54 7 448 57

Кубрат Пулев подчини Фюри! Да се готви Джошуа!

  • кубрат пулев-
  • хюи фюри-
  • победа-
  • джошуа-
  • бокс-
  • галавечер-
  • арена армеец

Българинът постигна една от най-големите победи в своята професионална кариера

Кубрат Пулев се завърна триумфално на ринга с впечатляващ успех над британеца Хюи Фюри. След успеха си с единодушно съдийско решение, Кобрата си заслужи званието "главен претендент за титлата на Международната боксова асоциация" в тежка категория.

Възпитаникът на Ули Вегнер бе далеч по-разнообразният боксьор, като на моменти действаше с изключителна рутина срещу доста нестандартния стил на Фюри. Пулев доминираше в почти всички рундове, като пропусна да се поздрави с ефектен нокаут.

Разбира се, Кобрата имаше и трудни мигове, като в третата и осмата част бе сериозно разтърсен. С помощта на феновете и несломимия си дух обаче, сънародникът ни съумя да се добере до важния триумф.

Така, ако правилата бъдат спазени, Пулев трябва да излезе в мечтан двубой срещу Антъни Джошуа, някъде в средата на 2019-а година.

Братя Пулеви ще имат двоен повод за радост, след като по-рано през тази вечер, по-малкият в семейството - Тервел спечели първата си титла - тази на Европа в полутежка категория.

Стимулиран от мощно "Българи, юнаци", Кобрата започна спокойно, заемайки изчаквателна позиция, пише topsport.bg. Хюи Фюри моментално разкри своя потенциал, респектирайки своя опонент със силно здраво кроше. Пулев имаше проблеми със скъсяването на дистанцията, тъй като британецът се движеше доста по ринга. Въпреки това, ляв прав в главата на Фюри, накара публиката да ръкопляска на нашия боец.

Вторият рунд бе съпроводен от множество ситуации, през които двамата боксьори търсеха клинча. Самочувствието на Пулев се повиши високо, след като с перфектно пресичане той отвори жестока аркада под веждата на Фюри!

Разярен от случилото се минута по-рано, съперникът от Острова се хвърли с главата напред в битката с Кубрат. Братовчедът на Тайсън Фюри предприе опасна атака във втората минута от третата част, притискайки нашия боксьор до въжетата. Това обаче не обърка по никакъв начин плановете на Пулев. И въпреки, че замахваше страховито, Кобрата съумя да изпълни една от своите любими комбинации: ляв-десен.

Много силни мигове белязаха представянето на Пулев в четвъртия рунд. Зверски ъперкът разклати Фюри малко след гонга, а миг по-късно и стабилен ляв прав попадна право в целта. Двамата не пропускаха да си отправят и мръсни удари, докато са в клинч, с което си навличаха непрестанни забележки от съдията Браун.

Петият рунд ще бъде запомнен с отличната стратегия на Пулев, който се възползваше максимално от липсата на игра с крака на Фюри. Островитянинът бе "наказан" и с два поредни десни прави, който само демонстрираха, че срещата е под диктовката на българския претендент.

Опасна комбинация на Фюри - десен прав и ляво кроше, леко развалиха настроението на Пулев в началото на шестата част. Хюи обаче бе и скастрен от съдията, който го предупреди за непозволените удари в тила на опонента. Кобрата запази състояние на духа и насочи дясната си ръкавица в главата на англичанина.

С настъпването на седмата част, физическата умора застигна и двамата боксьори. Към леко статичната битка, все по-добре сякаш се адаптираше нашият Пулев, който на няколко пъти намери главата на своя конкурент с добри десни крошета. Британецът пък използваше всякакви хитринки, за да избегне опасните атаки на Кобрата.

Осмата част започна с яростна размяна на Фюри. Брадичката на Пулев се оказа здрава, след като трябваше да понесе много сериозен удар от страна на съперника. Видимо дезориентиран, сънародникът ни потърси клинча, благодарение на който се спаси от нокдаун. До края на рунда Кобрата пое още един тежък десен прав, което видимо изнерви нашия представител.

Деветият рунд протичаше равностойно преди отлична комбинация на Пулев отново да наклони везните в негова полза. Публиката помисли, че Фюри ще бъде нокаутиран след поредица от удари. За наша жалост, англичанинът остана на крака, въпреки видимия дискомфорт, който изпитваше.

Устремът на Кобрата продължи и след подновяването на мача. Фюри бе свалил гарда, но движенията му вече не бяха толкова енергични и главата на британеца отново понесе доста удари. Хюи застрашително за себе си се облегна на въжетата малко преди края, като приемаше с усмивка всички брутални крошета на българския му домакин.

Усещайки, че нещата вървят в негова полза, възпитаникът на Ули Вегнер пресрещна Фюри със "стоманен" десен прав в 11-ия рунд. Последваха още няколко качествени комбинации, които го приближиха още по-близо до очаквания триумф!

Фюри опита да рискува в последния рунд. Силите му обаче отдавна бяха изчерпани, а ударите на Пулев го застигаха от всевъзможни позиции. Кобрата определено играеше за нокаут, като не отстъпваше и крачка назад. Отбраната му пък бе повече от квалитетна. До края поводи за притеснение нямаше. Кубрат дочака умело финалния гонг, а след него ръката му бе победоносно вдигната от съдията Браун!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тренера

    98 44 Отговор
    Страшна победа няма що! Много жалък нагласен мач. Тоя Фюри през цялото време ръцете му бяха долу а Кубрат както обикновенно си позволяваше удъри зад врат! Тия и двамата са посредствени! За Кубрат никакъв шанс срещу Джошуа. Победи с 2 точки което не е победа.

    Коментиран от #27, #32

  • 2 Будалата

    53 36 Отговор
    Браво кобра.

    Коментиран от #3

  • 3 Холифилд

    85 34 Отговор

    До коментар #2 от "Будалата":

    На кое браво? Че отказа последните два мача на наистина класни боксьори ли? Или че вчера докараха отново едно леке което точно като Кубрат има 20 победи на някави мними боксьорчета! Тоя мач вечера или беше нагласен или Фюри е най - смешния боксьор по скоро е първото! Вчера Фюри седеше да го налагат без защита и Кубрат даже не можа да го нокаутира!

    Коментиран от #50

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ghost

    98 26 Отговор
    Толкова скучен мач,на трети рунд съм заспал.И да ви кажа българите сме отвратителни животни,за какво по дяволите освиркваха Фюри.Много сме далече още като поведение от човеците,

    Коментиран от #6, #24

  • 6 Тренера

    51 9 Отговор

    До коментар #5 от "Ghost":

    Е те не чу ли коментатора на мача Кубрат удари Фюри зад шията и тоя разправя от телевизора - Така трябва да се удря навсякъде!!??
  • 7 Боби Бокса

    79 17 Отговор
    Скука, пародия... бабите на село се млатят по-здраво! само тези двама смешници си прибраха едни милиони, които не заслужават! Ако имаха срам, нямаше да се излагат така... ядосаха ме и след 4-я рунд привключих на дискавари... там една кобра поне се опита да съска на един енот...
  • 8 гост

    65 20 Отговор
    Въобще не съм го и гледал тоя мач. По принцип съм привърженик на бокса и като цяло на всякакъв спорт , но от мача където се би Пулев с Кличко , Пулев ми падна много в очите , държеше се арогантно ,плези се и се държа като някакъв шут , това не е боксьор ,това е смешник.
    Като чета и коментарите преди мене , се радвам ,че не съм го и гледал само да си губя времето.

    Коментиран от #36

  • 9 Шарлатанче

    50 45 Отговор
    Браво кобра. Всяка победа на кобрата била нагласена. Защо умаловажавате успеха на спортиста. Ние трябва да го подкрепяме, а не обратното.
  • 10 гощо

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "minchominchew":

    Много добре владееш есперанто!!! Хубаво е да се подържа този език макар и мъртъв формат!!!
  • 11 BG1000

    54 46 Отговор
    Не мога за повярвам какви ш.бани хейтъри сте всички. Вие не сте Българи. Вие сте срам! Никога няма да имаме свестни държава докато имаме такъв народ. Вместо да се радвате и да подкрепяте БЪЛГАРИНА КУБРАТ, вие търсите все негативното за да покажете колко е зле видиш ли. Имаме един боксьор в тежка категория който от години е в топ 5 и трети път стига до бой за световна титла ама вие не сте доволни защото сте ш.бани хейтъри които все не са доволни. Мислех си че поне след като Кубрат победи ще си затворите устите и ще проявите уважение но явно злобата във вас е много - дребни душици. Вие не оценявате и малкото което имате. Мишки...

    Коментиран от #30

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Българин

    32 33 Отговор
    Браво на момчетата! Да са живи и здрави и да няма контузии. А на хейтърите комплексари ДГД.
  • 14 123

    47 8 Отговор
    Спорта вече не е спорт, а само пари. Мачът беше далеко от нивото, претенденти за световна титла.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Гост

    56 22 Отговор
    Според мен Пулев победи с много мръсна игра,гадни клинчове,удари в тила и т.н.,отделно публиката допълнотелно смаза англичанина психически с освирквания и селски викове,това беше според мен една пародия на професионален боксов мач.
  • 17 Шарлатанче

    23 14 Отговор
    Напълно подкрепям написаното от теб. Завистта е дълбоко закотвена в Бг общество. За какво го гледат този мач, като след краят му коментарат им, ще е един и същ.
  • 18 Българин

    55 16 Отговор
    Тия двамата палячовци ако ги набара Джуа и двамата заедно ще ги млати яко

    Коментиран от #25

  • 19 Гост

    31 13 Отговор
    Добър мач изпълнен с моменти които хора не стъпвали в боксова зала няма как да видят проумеят и оценят. Комплименти за Пулев който запази себе си и наложи играта си което го доведе до Заслужена победа. Комплименти и за Фюри който въпреки всичко не се отказа до края. Добър мач
  • 20 Пища Хуфангел

    30 19 Отговор
    Блаженни да са вярващите,, патриоти"които отново объркаха фалша с патриотизма и дано някога си отворят малките фалшиви очички! Товаче някой е българин не означава че ще го поддържам на всяка цена и при вс. обстоятелства още повече че орелизява не само себеси а и цяла България с Андрешковските си номерца и държане!
  • 21 Боли ме

    18 14 Отговор
    Урааааааа за кобрата
  • 22 Анти галфон

    31 17 Отговор
    Това не беше бокс а квартална разпра. Джошуа ще го прати в Пирогов.
  • 23 Пулев

    17 2 Отговор
    Браво на мен.........Ся Джошуа ще си го бия на почивки.
  • 24 Иванов

    22 12 Отговор

    До коментар #5 от "Ghost":

    Ми то българи почти не останаха, повечето са злобни и завистливи мангусти като теб, дето сигурно и в устата си плюят по навик.
    Чест му прави на Пулев, че продължава боксовата си кариера въпреки хронична кантузия с една ръка и се изправя срещу шампиони! Колцина биха го направили? Браво на него! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!!

    Коментиран от #29, #49

  • 25 Иванов

    15 5 Отговор

    До коментар #18 от "Българин":

    По документи, но душата ти е мангалска!
  • 26 Emperorex

    16 17 Отговор
    Браво Пулев,а хейтърите да го ду...т и да ходят да бият жените си,щото друго не могат да бият.Смешници!!
  • 27 Шпек Салам Народен

    10 7 Отговор

    До коментар #1 от "Тренера":

    Какъв тренер си ти,бе,балет майстор?! Хабер си нямаш от бокс и тактика.
  • 28 Majesty

    22 1 Отговор
    Лично аз съм горд от победата!Но известни резерви за мач с Джошуа имам по причини който може само боксов спец може да коментира а аз не съм.Не знам дали е възможно Пулев да достигне такова ниво подходящо за такава среща.Но много ми се иска.
  • 29 Ghost

    22 11 Отговор

    До коментар #24 от "Иванов":

    Абе идиот такъв,заради такива като теб ми идва да си късам паспорти и лични карти и всичко.Басси чалгарския народ.Хюи Фюри докато се качваше на ринга беше ли нужно публиката да крещи и да го освирква,нямаше ли да ти е по драго да го аплодират.Нали сме домакини,така ли се посрещат гости ви питам аз?
  • 30 Стамат

    15 9 Отговор

    До коментар #11 от "BG1000":

    Добре казано.Панелните мишки нямаха търпение да свърши мача и да започнат да смърдят.Злобни завистливи дребни душици.БРАВО КОБРА САМО ТАКА
  • 31 Gosho

    11 13 Отговор
    Mnogo e daleche Pulev ot klasata na Klichko i Djoshoa.
  • 32 Иван

    22 3 Отговор

    До коментар #1 от "Тренера":

    Победата не беше с 2 точки. 2точки разлика даде третият съдия, но при предишните разликата беше доста сериозна и дори третият съдия да беше дал резултат в полза на британеца, общо щеше да се зачете 2:1 съдийски гласа за Пулев. Прав си обаче, че мачът не беше добър, чистите удари не изобилстваха, напротив, почти веднага след първия удар и двамата съперници търсеха клинча. Пулев въобще не впечатли. Доста голяма разлика с Антъни Джошуа. По-добре за нашия да не се пердаши с Джошуа, защото ще го разнасят по ринга като чувал. Радва ме да чувам български имена в големия професионален бокс, но може би не сме дорасли съвсем за боксовия връх.
  • 33 ЯНИ

    6 5 Отговор
    А да не земи се прай пак на мн.голем с приказките кубрат,че оня във втория още ще му намаже ските..
  • 34 Лошо

    7 6 Отговор
    До всички, които са мега българи и още по-мега на маса: Мачът беше доста вкучен , липсваха удари, идентични комбинации и ключове. С това качество и умения нито един от двамата не е близо до класата на свтовния шампион. Радостно е, че мач от такава величина се проведе в България, но до тук. Просто слаб и скучен мач. Факта , че единият е българин няма да му даде повече предимства срещу Джошуа, вие пак нсареждайте и говерете срещу хейтърите. На мача с Кличко бъдете радостни, че с тия чисти удари не го изкараха от обувките, но иначе арогантното му поведение е ок - вие сте родолюбци и всичко се приема!
  • 35 браво

    14 2 Отговор
    Не стига, че си имаме само тия двамата, както ги наричат разни дришльовци по-надолу, ами вместо да си ги тачиме отново някои са чуждопоклонници. И на мен ми харесваше Майк Тайсън, но чак да се превъзнасям по него..... Добре, че са Пулеви, та от време на време и в тоя спорт някои да знаят къде е България. Браво на братята.
  • 36 Bsrbg

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Dobre si napravil,az sajalih.
  • 37 ЯНИ

    9 2 Отговор
    А подвикванията и усвиркванията май не са селски,а софииски.Няма грам култура и възпитание в тая збирщина.Най тъпото място за живеене е тоя смахнат град..
  • 38 Баце

    18 3 Отговор
    Това си имаме и на това си се радваме. Не му е лесно,но се бори и печели. Има само една загуба и тя е от титан. Човека е българин преди всичко. Аз бих заложил на такъв човек а не на палячото дето все му е крив света. Все уж ги разбира нещата и е голям критик. А нищо не е постигнал в живота си. Направете си едни тест. Обърнете внимание кои ваши приятели го мразят този. Ще видите,че това са наи неприятните за вас хора. Хора дето само чакат вие да се спънете и да паднете. За да се радват от дъното. Отървете се от тези хора те само могат да ви пречет.
  • 39 ВЪЗРАСТЕН

    2 8 Отговор
    Хубаво е,че победи но режисурата ми беше в повече !
  • 40 Сульо

    9 14 Отговор
    Страхотно заглавие, само дето Пульо никога няма да събере смелост да се изправи срещу Джошуа!!!
  • 41 Трениращ

    9 12 Отговор
    Пулев. Какво Пулев? Пулев имаше огромен шанс срещу Кличко да стане шампион. Загуби го брутално. Погледнете с каква тактика стартира Джошуа срещу Кличко - всичко беше пресметнато, нямаше излишно бъхтане, британецът се защитаваше отлично и надигра Кличко, който не можеше да намери пролуки в отбраната му. В края на мача използва шанса си и нокаутира Кличко. А нашият какво? Никой не му е правил тактически разбор, директно тръгна на размяна на удари с украинеца и то при положение, че онзи е 12 години на върха и ръцете му бяха чудовищни. Сега пореден слаб мач. И този смешник иска да бъде шампион?
  • 42 nolan,

    17 4 Отговор
    Браво на Кобрата всички го хейтвате но човека поне прави нещо за България и е виден родолюбец като излиза на ринга с тези гайди и Излязъл е Дельо хаудутин залата надтръхна. Дали е по добър от този или от онзи то времето ще си покаже. Лошото е че не можем да се радваме за победите на нашите момчета. Всички сипят помия а не са направили нищо за България!!!Браво Кобраа!!!!
  • 43 Иван

    9 4 Отговор
    Честита победа на Пулев! По-добре е отколкото, ако беше загубил.
    Но за 18 месеца този човек не е научил нито едно нова комбинация. Използва една и съща една единственичка техника нон стоп. Беше истински късметлия, че тоя Фюри е почти същия дървеняк и дойде без да се е подготвил кой знае колко. Такъв стил няма да върви срещу сериозен съперник. Срещу АД ще е с нокдаун още в максимум третия рунд. Как пък не се намери треньор да му каже, че трябва да го научи на нещо ново....Не може да играеш целия мач с прави засичащи удари само с лявата ръка и да претендираш да се целиш във върха...
  • 44 Ванката

    14 5 Отговор
    Вижте какво пишат по другите форуми за нашият Кубрат. Шампиона на Народът . Нужни са повече такива хора .Браво и на Тервел .Всичко друго не е важно Арена Армеец беше изпълнена с Българщина има искрица надежда .Всички който пишат негативни коментари ги съжалявам не разбират от бокс и никога не са се качавали на ринга. Но за това пък им пожелавам да скочат от Аспаруховият мост ако им стиска. Евала Кубрат Тервел бяхме с вас и ще продължим да ви подкрепяме защото сте истински хора. ДУША,СЪРЦЕ за БЪЛГАРИЯ.

    А относно освиркванията нека да им е гадно на Фюри преди откритата тренировка му пожелах да падне лично в очите очите .Кръчмарски побойник

    Коментиран от #48

  • 45 TTTTTTTT

    8 4 Отговор
    Браво Кубрат 26 победи тежка категория професионал бокс
    това е сериознен труд и талант …..ама те пак недоволни
    нашите разбира4и много прост народ много слаба държава..ние които знаеме за какво става въпрос
    сме с Тебе Кубрат без зна4ение победа или загуба ,Пулеви
    и България напред.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 ХХХ

    2 6 Отговор
    ГРЪМКО ЗАГЛАВИЕ НЕ ОТГОВАРЯЩО НА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА !!!! ЕДИН ЩЕ НАПИША РОМ (за да не ми изтрият коментара) НА ВРЕМЕТО ДАЛЕЧ ПО- ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯШЕ БЪЛГАРИЯ!!!
  • 48 ХХХ

    7 7 Отговор

    До коментар #44 от "Ванката":

    Иди кажи на Майк Тайсън в очите очите ,че не разбира от бокс, защото човека каза , че Пулев не е готов за големия бокс. Джошуа е голям спортист и Пулев за съжаление пак ще пада по дупи и ще се пули, може да се опита даже и на един крак да стои и да се прави на шут.

    Коментиран от #51

  • 49 ХХХ

    6 6 Отговор

    До коментар #24 от "Иванов":

    Май бъркате българщината с комплексарщината... Или пък не? Може и да е едно и също. Ганя се радва на всеки който се бие в гърдите и вика Булгар, Булгар....
  • 50 Ghbbgffjjjj

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "Холифилд":

    Evala za tochnoto izkazvane
  • 51 Ванката

    8 2 Отговор

    До коментар #48 от "ХХХ":

    Не всеки е надарен с нокаутираща мощ.Не сравнявайте Кубрат с други .Той си е уникален сам по себе си .Юли Вегнер е зад него ,а той има усет за шампиони и е направил много такива прочети малко и се образовай.
    Това,че Майк е велик боксъор не означава ,че е добър треньор.Кажете ми колко шампиони е тренирал? 0 мисля
    А имена като Свен Отке,Артур Абрахам,Марко Хук са възпитаници на Юли Вегнер
  • 52 гост

    6 4 Отговор
    Много слаб "мач". Скучен! Осми рунд ми допадна донякъде, останалото беше трагично. Не мисля, че днешните "профи" боксьори тежка категория биха издържали дори като спаринг-партньори на колегите си от 80-те и 90-те години. Предпочитам полутежка категория и по-леките. Там ти пълнят душата и с техника, и с хъс, и със стремеш към победа и с издръжливост. Не видях нищо такова вчера. Не съм съгласен и с това да подкрепям безрезервно родните ни спортисти. За какво? За това, че са българи ли? Ми той и "майстора", който ти е налепил падащите плочки в банята и той "майстор" и той българин и к'во? Да му се кефя ли? Ще стане, ако си свърши работата както трябва!
  • 53 Хахо

    2 4 Отговор
    Аман от босьорчета,тенесисти,футболисти,и др.подобни.Спечели мач и три месеца дъра бъра. Досада.

    Коментиран от #54

  • 54 хахаха

    2 0 Отговор

    До коментар #53 от "Хахо":

    Така е никои не обръща внимание на безмисления ти живот. Толкова силно страдаш.Че чак на на добродушен човек като мен му стана хубаво.
  • 55 Формула

    7 0 Отговор
    Трудолюбивите хора работят и постигат целите си. Верни са към приятели роднини и тежат на мястото си. Не бягат не се крият а променят средата си. Кои е по полезен за страната ми? Този или мрънкача дето мрази всичко дори и себе си.
  • 56 vasik atanasova

    2 1 Отговор
    пулев игра мръсно
    с удари зад врата и му натискаше постоянно главата надолу
    както игра така мръсно и кличко с поветкин
    фюри го нацели и нашия увисна и хоп веднага го прегръща да не го отнесе
    съдията също беше на страната на кубрат
    слаб боксьор е за мене с еднообразна игра
    нищо не показа
    навира го в ъгъла и стои и чака
    аз превключих на диема спорт и гледах другия бокс беше много по интересен
  • 57 11111111

    1 0 Отговор
    Абе вие явно от небето падате :)
    Всичко е за пари бре хора, на всички ни е ясно че нашата
    повехнала Кобра няма да бие Джошуа, то и не трябва.
    Важното е да се стигне до мач и всеки да си прибере мангизите.
    Спората вече не е спорт, той е търговия :)