31 Октомври, 2018 13:09 1 047 0

Играчите на Реал Мадрид не искат Конте

  • конте-
  • реал мадрид-
  • треньор

Италианецът обаче остава като вариант

Сантиаго Солари ще седне на треньорската скамейка на Реал Мадрид за мача срещу Мелийя от Купата на Краля днес, докато клубният президент Флорентино Перес продължава да търси наследник на уволнения Юлен Лопетеги, съобщава sportal.bg. Антонио Конте беше считан за почти сигурният нов наставник на тима, но заради отношението на играчите към него и високите му изисквания впоследствие той отпадна като вариант.

Според AS обаче опцията за назначаването на италианеца остава актуална. Причината е, че той е единствената алтернатива за треньор на отбора. В клуба не изключват да оставят за постоянно временния наставник Солари до края на сезона, ако той успее да вдигне Реал в предстоящите четири мача (срещу Мелийя, Валядолид, Виктория Пилзен и Селта) преди паузата за националните отбори.

Подписването на Конте обаче ще стане много трудно. Има редица пречки за неговото осъществяване. Първият проблем е в договора. Бившият мевиджър на Челси се съди с клуба за неустойка в размер на 10 млн. евро за късното му уволнение на 12-и юли - няколко дни след началото на предсезонната подготовка. Евентуалното му пристигане на “Сантиаго Бернабеу” би възпрепятствало тези претенции и затова той иска от мадридчани годишна заплата от 10 млн. евро, докато те са готови да му предложат “само” 8 млн. евро. Също така, има разминаване и в срока на контракта. Перес настоява той да е за този сезон и следващия, а Конте иска да е по-дълъг - поне за тази кампания и следващите две.

Другият проблем е със съблекалнята на отбора. Капитанът Серхио Рамос отправи послание към клубните шефове след мача на “Камп Ноу”: “Спечелили сме всичко с треньори, които всички познавате. Няма нужда да ги назовавам. Ръководенето на съблекалнята е много по-важно от техническите познания на треньора”. Тези думи са породили съмнение у Конте, който иска уверения, че ще може да работи свободно и с подкрепата на играчите. Те също са възспряли и клуба, но липсата на кандидати все пак са върнали варианта за Конте на дневен ред, докато шефовете наблюдават внимателно работата на Солари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА