1 064 3

Излезе официалната биография на Стоичков

Не съм Христос, а Христо, пояснява в нея Камата

Христо Борисов

На 5 ноември Христо Стоичков ще представи своята официална биография, която вече е на пазара, съобщава sportal.bg. Камата предвижда в средата на декември и среща с фенове, на които ще разписва своята книга, написана в съавторство с популярния спортен журналист Владимир Памуков. Той дава отговор дори и на големите си критици, които пред годините са го нападали по темите „България какво ми е дала?“ и "Защо се снима в една реклама на ВИС-2? И дали България му е върнала надплатените данъци“.

В "Историята" се разкрива също и как е подписал контракт с ПСЖ, който не е видял бял свят заради решението му да остане в Барселона. Каква е причината да изтрие телефоните на Боби Михайлов и Илиян Киряков. Камата разкрива и любопитки от кухнята на Четвъртите в света и Барселона. Като например, че той и тартори от националния ни отбор не са спали в нощта преди драматичната победа над Германия с 3:2 в София и дори са закусвали баница с кисело мляко с президента на държавата Желю Желев в резиденция „Бояна“.

В биографията Стоичков не се представя като „най-добрия човек, когото познавам“, а напротив – не си спестява грешките и гафовете, които обаче са много по-малко от триумфите и победите. По повод на разминаването с правилните решения впечатлява една реплика на Стоичков: „Аз съм Христо, а не Христос“...Повече от всичко на 400-те страници властват емоционалните моменти - какво му е коствало през годините да стане тартор в един от най-великите клубове в света и да прегърне отличието за богоизбрани - „Златната топка“. Как е издържал на три отхвърления от футбола и какво му е коствало това. Разбира се, разказани са и доста весели случки с известни фигури зад кулисите. В книгата Владо Памуков е успял да редува динамично настроенията от различни събития и неизвестни истории, които дават увлекателност и създават колорит на единствения българин покорил върха в област, която вълнува цялата планета.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ГМО продукт
  Отговор
  1 13:27  31.10.18
  Кой беше пък тоя....Майко мила....Време е за слава......срам за България.
 • 2 00:05  01.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Тошко
  Отговор
  3 17:34  05.11.18
  ТОЗИ Е НОСИТЕЛЯ НА "ЗЛАТНАТА ОБУВКА" И "ЗЛАТНАТА ТОПКА", А СЪЩО ГОЛМАЙСТОР НА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО !!!

Напиши коментар:


Публикувай